4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Memur-Sen'den Ünver'e teşekkür

Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları, Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen “İsrail'e Lanet, Filistin'e Destek Mitingi”ne katılımlarından dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret ederek teşekkür etti.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur Sen) Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir başkanlığında, 7 sendika başkanı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret ederek, "İsrail'e Lanet, Filistin'e Destek Mitingi"ne katılımı ve desteğinden dolayı teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Başkan Ünver, tüm insanlık adına bir büyük utancı Gazze'de sergileyen İsrail'in bu katliamlara karşın kendini savunma refleksi içerisinde hareket etmesine bir anlam veremediğini belirtti.

Ünver, "Türkiye olarak, İsrail'in bu insanlık dışı saldırıları konusunda iyi bir duruş sergiledik. Keşke diğer İslam ülkeleri de böyle bir duruş sergileyebilselerdi. Biz dahil birçok ülke terörle mücadele ediyor. Bugün Filistin'de maalesef suçu olmayan insanlar bile diri diri öldürülüyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi masum insanların ahı, inanıyoruz ki aheste aheste çıkacaktır. İsrail bu saldırılar sonrasında dünya kamuoyuna savunma hakkını gerekçe gösteriyor. Bu neyin savunması. Çocukları, kadınları ve ihtiyarları vahşice katlederek mi savunma hakkı kazanılmış oluyor, bunu anlayabilmiş değiliz" dedi.

Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir'de, Filistin'de yaşanan insanlık dramı karşısında batı toplumlarının gereken tepkiyi ortaya koyamamasına bir mana veremediklerini ifade ederek, "Filistin'de yaşanan üzücü olaylara dünya ülkelerinin sessiz kalması çok üzücü bir olay. Gürcistan'da meydana gelen gelişmeler sonrasında ayağa kalkan dünya ülkeleri, İsrail'in ortaya koyduğu bu vahşi katliamın karşısında sessizliğe büründüler. Bunları kabul etmemiz mümkün olamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 15:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil aydın IP: 212.175.133.xxx Tarih : 6.01.2009 16:00:41

Sayın başkan daha düne kadar bu sendikayı görmezden geliyordu ne oldu seçim yaklşınca hatırladı ben de bu sendikaya bir üye olarak tepki koyuyor ve istifa ediyorum sırf bu siyasi oyunlara alet olduğu için yazıklar olsun hiç bir talabe olumlu cvp vermeyen sayın başkan seçim yaklaşınca hatırlanmak hiç hoş değil