3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Memurlar İsrail'i protesto etti

Kamu-Sen Nevşehir İl Teşkilatı, Filistin halkına yönelik saldırılarından dolayı İsrail hükümetini protesto etti.

Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan Kamu-Sen'e üye yaklaşık 50 memur, Filistin'e yönelik saldırılarından dolayı İsrail hükümetini protesto etti.

Ellerindeki 'İsrail Şaşırma Sabrımızı Taşırma', 'Çocuk Katili İsrail' ve 'Filistin Halkı Yalnız Değil' yazılı dövizlerle 'Kahrolsun İsrail' sloganları atan sendika üyeleri adına bir açıklama yapan Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, son bir haftadır; Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'in bir kez daha dünyanın gözü önünde masum insanları katlettiğini söyledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini ve binlerce yaralının hastanelerde yaşam savaşı verdiğini belirten Çetin, "Kendini insan hakları savunucusu olarak tanıtan ve demokrasinin yılmaz savunucusu olarak boy gösteren diğer büyük devletler ise bu vahşeti sadece seyretti. Aylar öncesinden planlanın bu hain saldırının devamının geleceğini de açık açık söyleyen İsrail, artık sabırları taşırmıştır. İnsanlık suçunun ötesinde yapılan bu saldırıya karşı tepkimizi ve tarafımızı net bir şekilde göstermeliyiz. Barış naraları atılan bir dönemde bölgede yapılan bu saldırı birilerinin kötü niyetini de açıkça ortaya koymuştur. Masum insanları, çoluk çocuk demeden katletmeyi marifet sayan bir anlayışla nasıl barış sağlanacaktır? Saldırılar hala devam etmektedir, kendini bilmez İsrail, birilerine güvenerek tepkilere aldırmaksızın katliamına devam ettirmektedir. Türkiye Kamu-Sen camiası olarak, yüzlerce masum insanın canına kıyan katil İsrail'i kınıyor; tüm dünya devletlerini, özellikle Birleşmiş Milletler teşkilatını, bir an önce İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.

Tüm kamuoyunu İsrail'e karşı tepki koymaya davet eden Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, "Bu vahşet karşısında susan birçok demokrasi havarisi ülke gibi hiç yapmadığımız bir şey için Ermenilerden özür dilemeyi üstlerine vazife addeden bazı kendini bilmez aydınlarımızın bu vahşet karşısında sessiz kalmalarını görmek, onlarında ne kadar iyi niyetli olduklarını ortaya koymuş bulunmaktadır. Yüzyılın vahşeti olarak nitelendirilebilecek olan İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinli vatandaşlara karşı başlattığı hava saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ve tüm duyarlı kurum ve kuruluşlar ile sağduyu sahibi milletimizin bu tepkilerini ortaya koymalarını bekliyoruz. Tüm insani değer yargılarının ve inançların ortak paydası haline gelen insanların yaşam haklarının böyle bir katliamla son bulması bir terördür. Filistin'de yalnız çocuklar, kadınlar ve siviller hayatını kaybetmedi. İsrail, insanların yanında insanlığı da öldürdü. İnsan hayatının ne kadar değerli olduğunun farkında olan biz sağlık çalışanları bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor. Kadın ve çocuk demeden insanları katleden İsrail'i Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak büyük bir nefretle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Çetin'in basın açıklamasının ardından memurlar hep birlikte Filistin'de hayatını kaybedenler için dua etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?