4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Merve bebeğin dramı bitmiyor

Nevşehir'de doğuştan omuriliği kese şeklinde dışa doğru çıkan ve annesi tarafından terk edilen bir aylık bebeğin acilen ameliyat olması gerektiği ancak yer olmadığı gerekçesiyle hastaneye kabul edilmediği öne sürüldü.

Nevşehir'in Karasoku Mahallesi'nde ikamet eden ve geçimini inşaatlarda çalışarak sağlayan Mikail Eraslan (55), torunu Merve Eraslan'ın 33 gün önce Nevşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya geldiğini söyledi. Doğduktan sonra torununun bel kısmında bir elma büyüklüğünde kese fark ettiklerini belirten Mikail Eraslan, doktorlar tarafından bebeğe meningomyelosel (doğuştan omuriliğin kese şeklinde dışa doğru çıkması) teşhisi konulduğunu ifade etti.

Nevşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından Merve bebeğin Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiğini kaydeden Eraslan, "Buraya gittiğimizde bebeğin bel bölgesinde omuriliğin ve omurilik sıvısının dışarıya doğru kese şeklinde fıtıklaştığı ve bunun bebeğin bacaklarında tek ya da çift taraflı değişen derecelerde felçlere neden olan bir hastalık olduğu söylendi.

Bu rahatsızlığın bebeğin beyin gelişimini ciddi olarak engelleyebilecek bir durum olduğunu belirtendoktorlar, bebeğin ancak 3 kilogram olduktan sonra ameliyat edilebileceğini ifade ederek bizi gönderdi. Bebek 3.5 kilogram olduktan sonra defalarca Kayseri Erciyes Üniversitesi'ne gitmemize karşın bu sefer de yerlerinin bulunmadığını belirterek bizi hastaneye kabul etmediler" iddiasında bulundu.
Ortaya çıkan rahatsızlığın ardından bebeğin annesinin evi terk ettiğini ve Merve bebeğe eşinin ve torunlarının baktığını gözyaşları arasında anlatan Mikail Eraslan, "Ben zaten geçimizi zor sağlıyorum. Bir de üstüne torunumun hastalığı çıktı.

Onun saatlerce ağlamasına artık dayanamıyorum. Doktorlar bebeğe hijyenik bir ortamda bakmamızı ve acil bir durumda hemen Kayseri'ye getirmemizi istiyor ancak benim durumum ortada. Madem bu kadar tehlikeli bir rahatsızlık, o zaman neden hastaneye yatırmıyorlar? Bukonuda yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Kudret Doğru ise hastanede yoğunluk olduğunu doğrulayarak, her hastaya ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:49:13
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 16:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?