3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

METEF Fuarı açıldı

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu'ndaki METEF fuarının açılışına Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

METEF'in açılışında konuşan Nevşehir Anadolu Meslek, Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Demir, geçmişten günümüze eğitim alanında mesleki eğitimin yerini ve önemini sürekli olarak koruduğunu belirterek, mesleki eğitim alanındaki çalışmaların cumhuriyet ile birlikte ülkemizde birçok alandaki gelişmelerde önderlik yaptığını kaydetti.

Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker de, tarihte mesleki alandaki en kapsamlı uygulamaların Ahilik sistemi içerisinde ilk olarak Türkler tarafından Anadolu'da ortaya konulduğu belirterek, günümüzde de bu alanda çağın gerektiği şekilde bir yapılanma ile bu alanda önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti.

Daha sonra Nevşehir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Nevşehir merkez başta olmak üzere Derinkuyu, Avanos, Hacıbektaş ilçelerindeki meslek liselerinin geliştirdikleri yeni sistemlerin tanıtıldığı METEF fuarı açıldı.

Fuar 3 gün süre ile vatandaşların ziyaretine açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:31:25
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?