4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

METEF Fuarı açıldı

Nevşehir'de, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) hizmete açıldı.

Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleşen fuarın açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve daire müdürlerinin katıldığı tören de konuşan Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Okul Müdürü İlkay Yamaç, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar arasında düzenlenen (METEF) 'in hedefi ile ilgili bilgiler verdi.

Yamaç, "Mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeler ile bu eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek, bakanlığa bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim veren kurumlar arasında bilgi alışverişi ile sürekli bir işbirliği sağlamak istioruz. Fuarcılık artık dünya ülkelerinde bir ticari meta haline geldi. Bugün gelişmiş ülkeler fuarcılığa çok önem vermektedir. Ticari anlamda başarı sağlamak için artık fuarlar pazar haline geliyor. Bakanlığımız da 10 yıldır bu projeyi uygulamaktadır. Bu proje sayesinde meslek liseleri yeniden hayat buldu" dedi.

Daha sonra konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ise, mesleki ve teknik eğitimin son yıllarda özellikle hükümetlerin üzerinde çok sık durduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel önem verdiği bir çalışma alanı olduğunu söyledi.

Vali Hacımustafaoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda bu konudaki eksiklikler ekonomide, ticarette, sosyal hayatta kendisini gösterdi. Son yıllarda bu eğitim türüne verilen önem Türkiye'de kendini göstermeye başladı. Mesleki ve teknik eğitimin hedefi eğitim verilen öğrenciyi ileride bir meslek sahibi yapabilmektir. Bir meslek sahibi olabilmek bütün dünyada çok önemli bir olay, bir işi mükemmel yapabilmek, kendine olan güveni arttıran, başarıyı yükselten, hemen aile hayatına, sosyal hayata, ekonomik ticari hayata yansıması olan bir uğraş dalı. Bu sebeple biz de üzerinde çok duruyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 11 okulun 100'e yakın proje ile katıldığı ve bu yıl 10.su düzenlenen METEF'in açılışı Vali Hacımustafaoğlu ve Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci tarafından yapıldı.

Vali Hacımustafaoğlu ve beraberindekiler daha sonra fuarda stantları gezerek öğrencilerin yaptıkları el becerileri hakkında bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:18:43
Güncelleme :3 Haziran 2008 Salı 17:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?