3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

MHP'den AKP'ye hodri meydan!

 MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir milletvekili Metin Çobanoğlu, 29 Mart seçimlerinde vatandaşların AK Parti'ye bir uyarı yapması ve bu partinin oylarının yüzde 47'inin altına çekilmesi gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), düzenlediği toplantı ile Nevşehir'de belediye başkan adaylarını tanıttı. Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir milletvekili Metin Çobanoğlu'nun yanı sıra MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, MHP Aksaray milletvekili Osman Ertuğrul, belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol, yerel seçimlerden partilerinin tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de büyük bir başarıyla çıkacağını iddia etti. Varol, "Uzun bir süredir hazırlık içerisindeyiz. Artık yolun sonuna geldik. Şehrin dört bir yanından adaylarımızı belirledik. Beldelerimizde, ilçelerimizde milletimize hizmet etmeyi kendisine düstur edinmiş arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. MHP'nin belirlemiş olduğu, 'Halka hizmet Hakk'a hizmet' düşüncesiyle yerel yönetimlere, 'Biz de varız' demek istiyoruz. Bunun için de her türlü çalışmamızı tamamlayacağız ve 30 Mart tarihinde birçok yerde MHP'li başkanlar iş başına gelecek. Böylece halkımızın MHP ile hiç tanışmadığı yerlerde halkımızı partimizle tanıştırmış olacağız. Bu seçimler Türkiye'nin ve memleketimizin geleceği için çok önemli çünkü bundan sonra tekrar genel seçimler içinde bu seçim sonuçları bazılarına mesaj olarak gidecek. Çünkü mevcut iktidar partisi, kendilerinden önce hiçbir şeyin olmadığını, hiçbir hizmetin yapılmadığını, ne yapıldıysa kendi dönemlerinde yapıldığını ifade ediyor. Biz biliyoruz ki bugün çiftçi gübresini alamıyor, ürününü ekip satsa bile emeğinin karşılığını alamıyor. Patatesler depoda çürüyor, esnaf kan ağlıyor, memur, işçi kredi borçlarıyla bir sıkıntı içerisinde. Buna karşın kürsülere çıkıp kendi dönemlerinde hizmet yapıldığı yalanlarını ortaya koyuyorlar. Bunun böyle olmadığını bütün Türkiye biliyor" ifadelerini kullandı.

MHP Aksaray milletvekili Osman Ertuğrul ise, seçim öncesinde tüm Türkiye'yi gezdiklerini ve toplumun tüm kesiminden büyük destek gördüklerini kaydetti. Halkın partilerine güvendiğini ve bunun 29 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlerde ortaya koyacağını vurgulayan Osman Ertuğrul, halkın seçimlerde AK Parti iktidarına bir uyarı vererek büyük bir oy düşüşü sağlayacağını iddia etti. Ertuğrul, "29 Mart hem Türk milleti için hem de Nevşehirli vatandaşlar için bir fırsattır. Bu iktidarın ayaklarının yere basması, akıllarının başlarına gelmesi, şımarıklıktan vazgeçmesi için, vatandaşın derdini dikkate almaları için bir uyarı yapmak zorundayız. Ne kadar meydanlarda bağırırsanız bağırın, ne kadar yürüyüş yaparsanız yapın bunlar ona dikkat etmiyor. Oylarının ne kadar yükseldiğini söylüyorlar. İzledikleri politikaların doğru olduğunu ve vatandaşın oylarıyla bunu gösterdiğini söylüyorlar. Bunları tek uyaracak silahımız, oylar olacaktır. Bu oylar da 29 Mart tarihinde vereceğimiz oylar. Bunu yüzde 47'inin altına ne kadar indirirseniz, ona göre bakacaklar ve milletin, esnafın, memurun sıkıntı içerisinde olduğunu görüp halkın uyarısına dikkat etmek zorunda kalacaklar. Artık bu iktidara uyarı yapmak zorunlu olmuştur" açıklamasını yaptı.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez de Nevşehir'e çok önem verdiklerini, Avanos, Ürgüp ve il merkezinde seçimleri kazanacaklarını ve partilerinin buralarda önemli hizmetlere imza atacağını belirtti. Nevşehir'in şu anda en önemli ihtiyaçlarından birisinin büyük bir kongre merkezinin yapılması olduğunu ve MHP döneminde bu merkezi Nevşehir'e kazandıracaklarını kaydeden Didinmez, "Belde, ilçe ve il teşkilatında geçmişte yetenekleri test edilmiş, ahlaklı, dürüst, becerikli şahsiyetleri belediye başkan adayları olarak çıkardık ve hemşehrilerimize emanet ettik. 29 Mart 2009 tarihine kadar hem partililerimiz hem de bizimle aynı duyguları taşıyan hemşerilerimiz ile beraber yeniden bu MHP kadrolarının öncülüğünde yaşanabilir şehirlerin oluşması için MHP adayları görev başına gelecek. 30 Mart sabahı Nevşehir'in tüm beldelerinde, ilçelerinde ve il merkezinde güneş bir başka doğacak, halka hizmeti esas alan, adil, sebatlı, dürüst kadroların iş başına geldiğini bütün Nevşehirliler görecek ve ondan sonra
hizmet başlayacak" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir milletvekili Metin Çobanoğlu ise, yerel seçimlere MHP olarak çok önem verdiklerini ve ciddi olarak hazırlandıklarını söyledi. Türkiye'nin her bölgesinde MHP'ye ve MHP'li adaylara karşı vatandaşların büyük bir umut beslediklerine şahit olduklarını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu seçimlerden alacağımız sonuçlarla ülkemizin makus tarihine bir dur diyeceğimizi düşünüyorum. Çünkü mevcut iktidar tarafından 2002 öncesi yok sayılıyor, belediyelerde ise 2004 öncesi yok sayılıyor. Böyle bir anlayış olamaz. Bu ülke, geçmişte ve bugün hizmet edenlerle herkesin. Kimin en ufak katkısı varsa hepsine teşekkür ediyoruz. Ne geçmişi yok sayıyoruz ne de bugünü. Ama maalesef böyle bir anlayış ile karşı karşıyayız. 2007 yılındaki seçimlerde mevcut iktidar oylarını yüzde 13 oranında artırdıktan sonra, vatandaşın kendilerinden memnun olduğu düşüncesiyle hareket ediyor ve geçmiş yıllarda uyguladıkları politikaların doğru olduğunu sanıyorlar. Ama vatandaş bunu söylemiyor. Demokrasiye inanıyoruz, MHP olarak asla demokrasi dışında hiçbir arayış içerisinde olmadık. Milletin getirdiğini milletin götüreceğini biliyoruz. Sandığın dışında başka hiçbir çözüme inanmıyoruz. Bu seçimlerde vatandaşın bir mesaj vereceğini görüyoruz. Vatandaşımız halinden memnun değil ama bunlara oy vermiş."

Konuşmaların ardından MHP'nin belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı. Adaylara, toplantıya katılan MHP'li seçmenler büyük ilgi gösterdi. Tanıtımın ardından MHP'li belediye başkan adayları adına MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Yalçın Demir bir konuşma yaptı. Kendisi ile birlikte MHP'den aday olan partililerine başarılar dileyen Demir, "29 Mart seçimlerinde tüm partililerimize büyük görevler düşüyor. Sizlerin çalışması olmadan, bire bir seçmenle münasebet etmeden seçimi kazanmak mümkün değil. Bütün hemşerilerimizi doğruya, güzele, iyiye yönlendireceğiz. Yaptığımız çalışmaları biz de anlatacağız, partililerimiz de anlatacak. Ayrıca sandık başında görev alacak kardeşlerim hem sandığa hakim olacak hem de sandığın sonucunu inşallah onlar belirleyecek. Çünkü sandığa hakim olmadan bir seçimin kazanılması mümkün değil" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 21:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatandaş IP: 85.96.138.xxx Tarih : 12.02.2009 01:07:37

he %46 alırsa sorun yok öylemi yani sizin yaptığınız siyaset bu kadar olur işte...