4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

MHP'nin başkan adayı açıklandı

MHP Nevşehir Belediye Başkan adayını düzenlediği bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.

MHP İl Başkanı Mehmet Varol, seçimlerde partilerinin Nevşehir merkez belediye başkan adayının Yalçın Demir olduğunu söyledi.

MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol, beraberinde partisinin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Eceviz ve merkez belediye başkan adayı Yalçın Demir ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Varol, toplantıda 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan seçimlerde partilerinin Nevşehir Belediye Başkan adaylarının Yalçın Demir olduğunu açıkladı. Varol, "MHP olarak bizler memleketi için endişesi olan, milleti için hizmet noktasında programı olan herkesin bir gün bir yerde çakışacağı anlayışındayız. Memleket ve millet söz konusu olduğunda geriye kalan her şeyin teferruat olduğu düşüncesinde olan insanlar olarak daha önce memleketimize önemli hizmetleri bulunmuş, kamuoyunun da kendisi üzerinde ciddi mutabakat sağladığı, tekrar kendisinin belediye başkanı olmasını arzu ettiği Yalçın Demir ile belediye başkanlığı seçimlerine katılma kararı aldık. Bu kararın alınmasında katkıda bulunan tüm hemşehrilerimize ve Yalçın Demir'e çok teşekkür ediyoruz. MHP Genel Merkezi ve teşkilatları olarak, belediye başkan adaylarını belirlerken bizler, gerek geçmişinde hizmet etmiş, hiç bir şaibeye karışmamış, iyi hizmetler vermiş insanlarla beraber olma kararı almıştık. Bu yol tamamen Yalçın Demir ile kesiştiği için ve hemşehrilerimizinde arzusundan dolayı MHP olarak Yalçın Demir'de karar aldık. Ümit ediyorum ki, bu seçim sonuçları memleketimiz açısından hayırlı uğurlu olacaktır. Biz cesur, yürekli, yılmayan, memleket için hizmet edecek adamlarla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Daha önce Saadet Partisi ve AK Parti'den 2 dönem Nevşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan ve son olarak 2004 yılında bağımsız olarak girdiği seçimleri kaybeden Yalçın Demir ise, siyasete yeniden dönmesi konusunda vatandaşlardan gelen yoğun istekleri geri çeviremediğini söyledi.

Demir, "Nevşehir'in geleceğinden endişe duyan insanların arzusunu yerine getirmek için yeniden siyasete devam kararı aldım. Bu kararı alırken de MHP'yi seçmemin en etkili sebebi yine vatandaşlarımız. Son yapılan üç seçimi nazara aldığımızda, Nevşehir'de MHP ikinci parti olarak görünüyor. Ben bu teveccühü kendim için bir gösterge olarak değerlendirdim ve onun için MHP'den seçime katıldım ve siyasete döndüm. Hemşehrilerimin benim bu kararımda çok büyük teveccühleri ve teşvikleri oldu. Esasen ben 2004 seçimlerinden sonra artık siyasete nokta koymayı düşünmüştüm, ama siyasete nokta koyulmuyormuş. Bu vatandaşlarımızın arzusundan ileri gelen bir şey oldu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 16:31:24
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 15:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?