4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Milletvekilinden seçim değerlendirmesi

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, yerel seçimlere en rahat giren partinin AK Parti olduğunu belirterek, seçimlerde hem Nevşehir'de hem de Türkiye genelinde oylarını arttıracaklarını söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, yerel seçimler öncesinde yapılan anketlere göre AK Parti'nin Nevşehir ve Türkiye'de 2007 yılındaki genel seçimlere göre oylarını arttıracağını söyledi.

Yerel seçimlere en rahat giren partinin AK Parti olduğunu söyleyen Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, "Nihayetinde oy verecek olan vatandaşlarımız. Vatandaşlarımızın oyuna kimse ipotek koyamaz, ama genel itibariyle AK Parti olarak diğer partilere göre hem Türkiye genelinde hem de Nevşehir'de açık ara önde olduğumuzu görüyoruz. Bununla ilgili genel merkezimizin yaptığı anket çalışmaları var. AK Parti Genel Merkezi 3 ayrı kamuoyu araştırma şirketi ile anlaşmış durumda ve anket çalışmaları yapılıyor. Vatandaşlarımıza şu anda illerde ve ilçelerde sorular yöneltiliyor, bu Nevşehir'de de gerçekleştiriliyor. Bu anketlerden aldığımız netice, partimizin diğer siyasi partilere göre açık ara önde olduğunu gösteriyor. Yani 22 Temmuz 2007 seçimlerine göre oylarımız şu anda bir hayli yukarılarda. Dolayısıyla biz Nevşehir'de yerel seçimlerde en rahat partiyiz. Çünkü, biz il merkezi, ilçeler ve beldelerde hemşerilerimizi memnun edecek hizmetler yaptığımızı düşünüyoruz. Ama nihayetinde bunu değerlendirecek olan yine vatandaşımız. Nasıl bizi 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 34'den 47'ye taşıdıysa, bu AK Parti iktidarına olan güvenin neticesidir. Benzer şekilde, yerel seçimlerde de vatandaşımızın benzer istikamette oy kullanacaklarını, beldelerine, ilçelerine, iline hizmet kazandıranları destekleyeceklerini, onları yüreklendireceklerine inanıyorum. O anlamda biz rahatız" dedi.

Partilerinde aday adaylığı için başvuruların başladığını hatırlatan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, genel seçimlere göre yerel seçimlerde adayların daha erken bir dönemde kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.

Partilerine aday adaylığı için yoğun bir ilgi beklediklerini ve bunun kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Feralan, "Biz aday adaylarının fazla olmasından, insanların siyasete biraz daha eğilim göstermesinden mutlu oluyoruz. Türkiye'de AK Parti iktidarına kadar insanlar siyasetten soğutulmuştu. Yani kimse siyasete bulaşmak istemiyordu. Hatta geçtiğimiz tarihlerde milletvekilleri TBMM rozeti ile şehirlerinde, Ankara'da dolaşamıyordu. Hamdolsun biz şu anda milletvekili rozetimizle Nevşehir'de de Ankara'da da dolaşıyoruz. Başımız dik, alnımız açık. Dolayısıyla da siyasete bir kalite, itibar kazandırıldı. O yüzden de aday adaylıkları müracaatında sayının çok olması bizi mutlu ediyor. Neden? Çünkü bir yarış oluyor, mahkum olmuyorsunuz. Burada konulmuş olan değerlendirme parametreleri var. İşte temayül yapılıyor, anketler yapılıyor ve en uygun adayı seçmiş oluyorsunuz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karahan IP: 88.229.165.xxx Tarih : 11.11.2008 21:17:38

çok dogru sosyal hizmetler kömür dagıtır akp verdi olur elektrik zammı dogalgaz zammı ve suyada zam gelecek dolar euro artar global ekonami olur 340 millet vekili ne yapıyor acaba dogru düzgün bir terminal bile yok ha yapıyorsunuz babanızın tarlasına..insan biraz onurlu olur sayın feralan kürsüden kaç kez konuştu ne yapıyorsunuz..onu söyleyin