4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Milli Eğitim Müdürü'nden uyarı!

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, ÖSS girerek belirli puan türünden barajı geçen adaylar için tercih süresinin 4 Ağustos 2008 tarihinde sona ereceğini belirterek, adayların tercih yaparken rehber öğretmenlerden yardım almaları konusunda uyardı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, 2008 ÖSS'ye giren adayların 4 Ağustos 2008 Pazartesi gününe kadar tercihlerini yapabileceklerini kaydetti. Adayların bu tarihe kadar tercih kılavuzlarını lise ve dengi okul müdürlükleri ile ÖSYM bürolarına teslim edebileceklerini kaydeden Fatsa, tercih sırasında adayların dikkatli olmalarını istedi.

Adayların tercihlerini yaparken mutlaka okullarındaki veya dershanelerindeki rehber öğretmenlerden yardım almaları gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Fatsa, bu konuda Nevşehir Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde de öğrencilere gerekli yardımın yapılacağını söyledi.

Fatsa, "Öğrencilerimiz yoğun bir çalışma sonucunda belli puanlar alarak bir yükseköğretim kurumuna başvurabilmek için hak kazandılar. Şimdi önlerinde önemli bir zaman var. 4 Ağustos 2008 tarihine kadar tercih yapacaklar. Yapılacak olan tercih, öğrencilerimizin bir yükseköğretim kurumuna yerleşebilmesi için çok önemli. Bu nedenle mutlaka rehber öğretmenlerden danışmanlık hizmeti almalarını öneriyoruz. Öğrencilerin, tercih yapacakları okulların bir önceki yıllarda kaç puandan öğrenci aldıklarını, kendilerinin yüzdelik dilimdeki yerlerini iyi incelemeleri gerekir. Bir de özellikle gitmek istedikleri okulları tercih etmelerini istiyoruz. Bu konuda ailelerinde çocuklarına tercih konusunda çok fazla zorluk yapmamaları gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 14:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?