3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Milli Takıma afişli destek

Nevşehir'de bir grup esnaf tarafından hazırlanan milli takım afişi, turistlerin yoğun olduğu Kapadokya bölgesinde balonla havada gezdiriliyor.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçı öncesi Avanos'ta bir grup esnaf tarafından hazırlanan 4x10 metre ve 5x7 metre büyüklüğündeki 2 adet afiş, Kapadokya semalarında balonla gezdirildi. İspanyol, Fransız ve Alman turistlerin de içinde bulunduğu balonda, milli takım için tezahürat yapıldı.

İspanyol ve Fransız turistler ellerindeki Türk bayraklarıyla A Milli Takıma destek tezahüratları yaparken, Alman turistler de kendi takımlarına destek verdi.
Dev afişlerde Hırvatistan ile oynanan çeyrek final maçında sahaya çıkan ilk 11, Semih Şentürk'ün golden sonra "sus" işareti yaptığı ve kaleci Rüştü'nün penaltı atışını kurtarması fotoğrafları yer alıyor. 'Geri Dönüşün Kralları' ve 'Onlar Tarih Yazıyor' ifadelerinin de üzerinde bulunduğu afişlerden biri de ilçe merkezine asıldı.

Afişlerin hazırlanmasını organize eden Gazeteci Metin Yıldırım, millilerin gösterdiği başarının her yerde olduğu gibi Avanos'ta da büyük sevinç oluşturduğunu söyledi. Yıldırım, "Sevincimizi silahla değil, afiş yaparak göstermek istedik" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?