6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Minik boksörler ödüllendirildiler

Manisa'da düzenlenen Minikler Türkiye Boks Şampiyonası'nda 2 Türkiye birinciliği, 1 Türkiye üçüncülüğü, 2 Türkiye 4.'lüğü ve bir de Türkiye 5.'liği elde eden Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Boks Takımı boksörleri, Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından ödüllendirildi.

 
Manisa'da düzenlenen ve 61 ilden 150 kulüp ile 790 boksörün katıldığı Minikler Türkiye Boks Şampiyonası'nda 35.5 kiloda Samet Türk ile 44.5 kiloda Saim Soner altın, 32 kiloda Fehmi Menevşe ise bronz madalya alırken, 32.5 kiloda Hüseyin Çoban ve 34 kiloda Rıdvan Güven Türkiye 4.'sü, 52 kiloda ise Berat İnanan Türkiye 5.'si olmuştu. Başarılı boksörler, Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından cumhuriyet altını ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


Sporun bölge ve ülke tanıtımında oldukça önemli olduğunu belirten Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir'de spor altyapısının daha da güçlü hale getirilmesiyle başta boks olmak üzere tekvando ve atletizm gibi diğer spor branşlarında da göğüs kabartacak başarılı sonuçların alındığını dile getirdi. Vali Hacımustafaoğlu, spora ve sporculara her zeminde eldeki tüm imkanlarıyla destek vereceklerini vurguladı.
Başkan Ünver ise, Nevşehirli boksörlerin bundan sonraki şampiyonalarda adlarından sıkça söz ettireceklerini ifade ederek, "Şampiyona boyunca sürekli teknik yönetimle irtibatlı idim. Zaman zaman sonuçlarla ilgili bilgiler aldım. Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye 3.'lüğü kazandığımızı öğrendikten sonra bunu vatandaşlarımızla da paylaştım. Sporda elde edilen bu başarının bundan sonra da devam edeceğine inancım tam. Sizlere bu konuda her türlü desteğin verileceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ülke
dışına da taşıp dış ülkelerde bayrağımızı yüceltip, İstiklal Marşımızı söyleteceksiniz. Zaten sizlerden de en büyük beklentimiz bu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 13:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?