4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

MOBESE Mayıs'ta hizmette

Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, kurulması kararlaştırılan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sisteminin Mayıs ayında hizmete gireceğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, kurulması kararlaştırılan MOBESE sistemi ile Nevşehir il merkezinin yanı sıra Avanos ve Ürgüp gibi turistik ilçelere yerleştirilecek olan kameralar sayesinde şehrin sürekli olarak izleneceğini söyledi.

Özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerin yanı sıra, şehir merkezindeki okul önleri, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu caddeler gibi hassas noktalara yerleştirilecek olan kameralar sayesinde hem suçların önlenmesinde hem de meydana gelen asayiş olaylarında delil ortaya konulmasında büyük bir avantaj sağlayacağını kaydeden Gurulkan, sistemin önümüzdeki dönemlerde tüm ilçeleri de kapsayacağını kaydetti.

Nevşehir'in şu anda Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden biri olduğunu ve az sayıdaki suç olayını en alt seviyeye indirme çabası içerisinde bulunduklarını belirten Emniyet Müdürü Gurulkan, bu konuda teknolojik yeniliklerden faydalanılması gerektiğini savundu. Gurulkan, "Devletlerin en önemli fonksiyonu güvenlik. Eğer güvenliğiniz yoksa başka hiçbir şeyiniz yok demektir. Güvenliği sağlamak için de hukuka uygun biçimde, kimsenin özel hayatına, gizliliğine girmeden gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Hukuka uygun bir biçimde işlenmiş suçlarla ilgili delil temin etmek, suçu önlemek, vatandaşın daha rahat bir hayat yaşamasını sağlamak için, MOBESE sistemi bu kapsamda bize önemli faydalar sağlayacak. Son yıllarda teknolojinin de gelişmesiyle elimize çok güzel bir avantaj geçti" dedi.

Şehrin sürekli olarak izlenmesine imkan sağlayacak sistemin kurulması için Türk Telekom ile geçtiğimiz günlerde bir altyapı protokolü imzalandığını ve protokol çerçevesinde Türk Telekom tarafından altyapı hizmetinin ücretsiz olarak sağlanacağını hatırlatan Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, altyapı çalışmalarının ardından gerçekleştirilecek ihale ile birlikte sistemin 19 Mayıs 2009 tarihinde hayata geçmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 18:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?