3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

MOBESE test yayında

Nevşehir'de Kent Güvenlik Sistemi kapsamında MOBESE kurulum çalışmaları tamamlandı. Test çekimlerine başlanılan sistem sayesinde artık şehir 24 saat kameralarla gözetlenecek.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, Nevşehir'de geçtiğimiz aylarda alt yapı çalışmalarına başlanılan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulumunun tamamlandığını ve test çalışmalarına başlandığını söyledi.

Önümüzdeki haftalarda resmi açılışı gerçekleştirilerek faaliyete geçecek olan MOBESE sayesinde, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasında bulunan Kent Güvenlik Sistemi'nde, il merkezinin yanı sıra Ürgüp, Avanos ve Göreme gibi turistlerin yoğun olarak bulunduğu merkezlerin kameralarla 24 saat izlenerek kontrol altına alınacağını belirtti.

Sistemin ilk etapta 8'i hareketli 26'sı sabit olmak üzere 34 kamera ile çalışmaya başlayacağını kaydeden Ömer Gurulkan, “Daha önce söz verdiğimiz üzere 20 Temmuz tarihinde MOBESE sistemi kurulum çalışmalarını tamamlayarak test çalışmalarımıza başladık. Kent Güvenlik Sistemi personelinin yetişmesi, görüntülerin düzenlenmesi ve vatandaşların alışması için 40 günlük bir deneme süresi var. Bu sistemin kurulmasında katkılarından dolayı Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve İl Özel İdaresi'ne teşekkür ediyorum. Bu sistem zaten Türkiye'nin en huzurlu illerinden biri olan Nevşehir'de suç olaylarının en aza indirilmesinde büyük faydalar sağlayacak. Ayrıca Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği şehrimiz için çok gerekliydi. Bu nedenle Avanos, Ürgüp ve Göreme gibi turistik merkezlerimizi de bu sisteme dahil ettik. İlerleyen günlerde diğer ilçelerimizi de bu sistem içerisine entegre edeceğiz” dedi.

MOBESE sisteminin yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'ye kurulumunun gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Ömer Gurulkan, sistemin açılışının Nevşehir Valisi Osman Aydın, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katılacağı bir törenle eylül ayı başında gerçekleştirileceğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 14:21:51
Güncelleme :21 Temmuz 2009 Salı 14:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
admin IP: 88.241.80.xxx Tarih : 21.07.2009 15:19:37

bütün nevşehirli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun daha çokmu artık polislere kolay gelsin polis arkadaşlarımızın işi biraz olsun hafifler zannedersem