5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Moloz nöbeti sona erdi

AVANOS BELEDİYESİ'NDE KADIN MEMUR ESKİ GÖREV YERİNE DÖNDÜ

Nevşehir'in Avanos ilçe belediyesinde 22 yıldan beri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak görev yapan 45 yaşındaki Behice Bostan'ın ,ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki moloz nöbeti, yerel ve ulusal basın organlarında yayınlanan haberlerin ardından sona erdi.

Avanos Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, verilen haberlerin yerel siyasi sebeplerinde etkisi ile maksatlı bir şekilde yayınlandığı ileri sürüldü ve kamuoyunda oluşan hassasiyet nedeniyle Behice Bostan'ın görev yerinin değiştirildiği bildirildi.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde 2 Mayıs 2010 tarihinde Avanos ilçesinin 5 kilometre uzağında bulunan 'Avanos Belediyesi Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Depolama Tesisi'nde görevlendirilen Behice Bostan, can güvenliğinin olmaması nedeniyle moloz sorumluluğu görevine annesi İlknur Göneren ile birlikte gitmeye başlamıştı. Henüz bilinmeyen bir nedene dayalı olarak Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü tarafından, Behice Bostan isimli memurun Avanos-Gülşehir karayolu üzerinde ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait harfiyet tesisine görevlendirilmesinin ulusal ve yerel basın organlarında yayınlanmasının ardından Avanos Belediyesi, Behice Bostan'ı eski görev yeri olan Avanos ilçe merkezindeki ilçe terminaline döndürdü.

Bayan memur Behice Bostan'ın yeniden görev yerinin değiştirilmesine yönelik olarak Avanos Belediyesi'nin resmi internet sitesinde de bir açıklama yayınlandı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi :

"Belediyemize mensup bir bayan personelimizin görev yerine ilişkin, basında çıkan haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: Yerel siyasi sebeplerin de etkisiyle veriliş biçimi maksatlı olduğuna inandığımız bu haberin kamuoyunda büyük bir hassasiyet oluşturduğu görülmüştür. Belediyemiz tarafından ifade edilebilecek haklı gerekçelere rağmen kamuoyunun sergilediği hassasiyeti de dikkate alarak 07/05/2010 tarihinden itibaren ilgili personelimizin görev yeri değiştirilecektir"

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 12:59:05
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 13:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.168.224.xxx Tarih : 12.05.2010 08:36:18

Şu faniiiiii dünyada kısır çekişmelerle bir yere varılmaz önemliiii olan geride*** HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK*** vatandaş duyarlı görevini yapıyor ama siyasetede boğduruluyor?değilmiiiii??