4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Mübadiller piknikte buluştu

Nevşehir'de gerçekleştirilen '1. Lozan Mübadilleri Festivali' sona erdi.

Nevşehir Lozan Mübadilleri ve Balkan Kültürü Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen ve Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde gerçekleştirilen '1. Lozan Mübadilleri Festivali', Damsa Barajı'nda gerçekleştirilen piknikle sona erdi.

Ürgüp Kaymakam Vekili Hüseyin Ergi, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Muspaşa Belediye Başkanı Levent Ak ve çok sayıda mübadil ailenin katıldığı piknikte, mübadil aileleri hep birlikte eğlenirken mübadil yemekleri de tadıldı.
Nevşehir Lozan Mübadilleri ve Balkan Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Harun Tutan, mübadil ailelerinin kaynaştırmak amacıyla bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri festivalin oldukça başarılı geçtiğini ve ileriki yıllarda festivalin daha geniş katılımla devam edeceğini kaydetti.

Tutan, "1923 tarihinde Lozan'da imzalanan 'Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi' ile Yunanistan'dan Anadolu topraklarına gelen mübadillerin ve sonraki kuşakların kültür, sanat ve folklorik değerlerini koruyarak yaşatmak, yakın tarihi ve mübadeleyi bilimsel olarak araştırmak ve mübadillerin geride bıraktıkları kültür varlıklarının korunması için çaba göstermeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle gerçekleştirdiğimiz ilk festival oldukça iyi geçti. Önümüzdeki yıl bu festivali daha da büyüterek Türkiye ile Yunanistan halkları arasında dostluk, sevgi ve işbirliğini de geliştirmek istiyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 10:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?