4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Müftü Aktaş'a turistlerden ziyaret

Nevşehir İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş'ı ziyaret eden Alman turistler, merak ettikleri İslam dini hakkında bilgi aldı.

Kapadokya bölgesine gezi amacıyla gelen 14 kişilik Alman bayan turist gurubu, Nevşehir İl Müftüsü Süleyman Aktaş'ı ziyaret ederek İslamiyet hakkında bilgiler aldı. İslam dini hakkında çeşitli sorular soran ziyaretçilere, Müftü Aktaş, Din Hizmetleri Uzmanı Fatıma Kasım ve Vaize İlknur Kılıçarslan ile birlikte cevap verdi.

Alman bayanlara İslam dinini anlatan Müftü Süleyman Aktaş, "İslâmiyet, insanları çalışmaya, faydalı şeyleri öğrenmeye, önce kendi aklı ve gayreti ile iş görmeye başladıktan sonra, Allah'tan yardım istemeye davet eder. İslamiyet'te ibadetler yalnız Allah'a şükretmek, onun sevgisini kazanmak için yapılır. İbadet saatleri muayyen olduğundan, bunlar insanları intizama, senede bir ay tutulan oruç ise, iradesini kuvvetlendirmeye ve nefsine hakim olmaya alıştırır" dedi.

Daha sonra müftülükten ayrılan Alman turistler, Vaize İlknur Kılıçarslan ve Din Hizmetleri Uzmanı Fatıma Kasım ile birlikte merkez Kurşunlu Camii'ni gezdiler. Uzman Kasım ve Vaize Kılıçarslan, Alman turistlere burada İslam'ın 5 şartı hakkında bilgiler verdi.

Fatıma Kasım, "İslam dini temizliğe çok önem verir. Bu yüzden Müslüman hem maddi hem de manevi temizliğe önem verir. Abdest, gusül ve teyemmüm İslam dinindeki hükmi kirlilikten arınma yollarıdır. Namaz ibadeti her Müslüman'a farzdır. Günde beş vakit namaz belirli kurallara göre kılınır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 10:43:05
Güncelleme :5 Haziran 2009 Cuma 10:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?