4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Müftülükten 'jet imam' uyarısı

Bazı genç imamların cemaatin tahriki ile 'jet imam' olma hevesinde olduğunu belirten Nevşehir İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, teravih namazlarının süresinin 20 dakikadan az olmaması gerektiğini söyledi.

Nevşehir İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı nedeniyle il genelindeki tüm camilerde teravih namazlarının kıldırıldığını söyledi. Teravih'in anlamının 'rahatlamak, huzur bulmak' olduğunu ifade eden Müftü Aktaş, buna karşın bazı camilerde bazı genç imamların teravih namazını kısa sürede kıldırmaya çalıştığını hatırlattı. Namazın Tadil-i Erkan'a riayet edilerek kılınması gerektiğini söyleyen Aktaş, "Teravih namazlarında Tadil-i Erkan'a dikkat edilerek namaz kıldırılacak. Hatta bunun için dakika bile verdik. Teravih namazı 20 dakikadan az olmayacak. Tadil-i Erkan'a riayet edeyim düşüncesiyle de yarım saat, bir buçuk saat teravih namazı olmaz" dedi.

Bu konuda Ramazan ayı öncesinde tüm din görevlilerine uyarıda bulunduklarını, hatta bunun için tutanak hazırladıklarını kaydeden Müftü Aktaş, özellikle genç imamlardan dikkatli olmalarını istedi. Genç imamların bazen tahriklere gelebildiklerini kaydeden Aktaş, "Yarın öbür gün bir arkadaşımız, 'Biz duymadık, işitmedik' gibi bir müdafaa şeklini benimsemesinler diye bunu tutanaklara geçirdik. Tutanaklara geçiriyor ve imza altına alıyoruz. Bazı genç imam arkadaşlarımızda 'jet imam' hevesliği var. Bazı gençler imam arkadaşlarımızı biraz tahrik ediyorlar, "Efendim acele namaz kıldırın ki biz size cemaat olacağız" gibi. Hayır böyle bir şey olmaz. Namazın farzları var, sünnetleri var, müstahakları var, haramları var, adabı var, Tadil-i Erkan vaciptir namazda. Tadil-i Erkan'a riayet etmeyen bir imam ve cemaat, bunu ancak seyif secdesi yaparak telafi edebilir. Dolayısıyla bütün arkadaşlarımıza bu konuda tutanaklara geçirerek talimat verdik" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 13:00:00
Güncelleme :22 Ağustos 2009 Cumartesi 13:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz osmanli IP: 88.252.141.xxx Tarih : 24.08.2009 15:27:26

bu sene bizim imam hatim ile kıldırıyor. tam iki saat sürüyor teravih namazı. Bakara suresi dün bitti.  imamın kıraatı çok düzgün. ne kadar uzun olursa olsun cami tıklım tıklım. Allah kısmet ederse Ramazan sonuna kadar aynı camiiye devam. ..