4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Muhtar adayı sayısında patlama!

Nevşehir'de yerel seçimler öncesinde muhtar adaylığı sayısındaki artış dikkat çekiyor. Birçok mahallede 10'un üzerinde adayın bulunduğu Nevşehir'de, 3 tane de bayan muhtar adayı seçime girecek.

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, yaptığı açıklamada, 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde, il merkezindeki 30 mahalle içinde muhtar seçimlerinin yapılacağını hatırlattı. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen seçimlere oranla bu yıl muhtar adayı sayısının oldukça yüksek olduğunu kaydeden Altınışık, 30 mahalle için şu ana kadar yaklaşık 150 adayın bulunduğuna dikkat çekti.

Altınışık, "Nevşehir'de bazı mahallelerde geçtiğimiz seçimlerde muhtar adayı bile bulmakta sıkıntı yaşanırken bu yıl aday sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Bazı mahalleler de 10'un üzerinde aday olması dikkat çekiyor. Bu bizler için gurur verici bir olay. Seçimlere kadar aday sayısının daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

Nevşehir'de bu yıl muhtar adaylığı konusunda bayanların da oldukça ilgili olduğunu ifade eden Hüseyin Altınışık, şu ana kadar 3 bayanın çeşitli mahallelerde adaylığını açıkladığını, ancak bayan aday sayısının daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Hüseyin Altınışık, muhtarlık adaylığı için 25 yaşını doldurmak, okur-yazar olmak, aday olduğu mahallede en az bir yıldır oturmak, yüz kızartıcı suç işlememiş olmak ve kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak şartlarının arandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 12:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?