4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Muhtarlık sevinci yarım kaldı

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde seçimlerde rakibi ile eşit oy aldığı için kura çekimine katılan ve burada muhtar olan Orhan Şenel'in muhtarlığı , seçildiği mahallede 6 aydan daha az süredir oturduğu için iptal edildi.

29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri'nde Nevşehir'in Kozaklı ilçe merkezine bağlı Yabanlı Mahallesi'nden muhtar adayı olan Orhan Şenel ve diğer aday Yılmaz Atilla 9'ar oy aldı. İki muhtar adayı arasındaki eşitlik Kozaklı İlçe Seçim Kurulu'nda gerçekleştirilen kura ile bozuldu.

Kura sonrasında Orhan Şenel muhtar olarak belirlenirken kurada kaybeden diğer aday Yılmaz Atilla Kozaklı İlçe Seçim Kurulu'na yeniden başvuruda bulunarak rakibi Şenel'in 7 yıldır Kayseri ilinde ikamet ettiğini ve Yabanlı Mahallesi Sandık Seçmen Listesi'nde isminin bulunmadığı ve bu nedenle muhtar olamayacağı gerekçesiyle başvuruda bulundu.

01 Nisan 2009 tarihinde Yılmaz Atilla'nın itirazını inceleyen Kozaklı İlçe Seçim Kurulu, Orhan Şenel'in Kayseri ilinde ikamet ettiğini ve orada çalıştığını, çalışmadığı zamanlarda ise Yabanlı Mahallesi'nde ikamet ettiğini tespit etti. İlçe Nüfus Müdürlüğü ve MEDAŞ İşletme Müdürlüğü Kozaklı İşletme Şefliği tarafından yapılan araştırmada da Orhan Şenel'in 25 Mart 2009 tarihinde adına su ve elektrik aboneliği açtırdığı belirlendi.

Kozaklı İlçe Seçim Kurulu yaptığı araştırmanın sonrasında, Orhan Şenel'in mevcut delillere göre 29 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden önce en az 6 aydan beri Yabanlı Mahallesi2nde oturmadığı gerekçesiyle muhtarlığının iptaline ve seçimlerde Şenel ile eşit oy alan Yılmaz Atilla'nın Yabanlı Mahallesi Muhtarı olarak tespitine karar verdi.

İlçe seçim kurulunun kararına itiraz edeceğini ve kendisinin 6 aydan daha uzun süredir Yabanlı Mahallesi'nde oturduğunu belirten Yılmaz Atilla, "Benim daha önce Kayseri ilinde ikamet ettiğim ve orada çalıştığım doğru. Ancak ben 2008 yılı başında Kozaklı ilçesinde ikamet etmeye başladım. Tek hatam evraklarımı geç teslim etmem. Zaten ben muhtarlık için gelmedim. Benim muhtar olmamı mahalle halkı istedi ve onların isteğiyle aday oldum. Nevşehir İlk Seçim Kurulu'na başvurarak hakkımı arayacağım." dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 14:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?