5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Mülteci kadınlar Kapadokya'da

MÜLTECİ KADINLARIN KAPADOKYA GEZİSİ

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, Nevşehir ve çevre illerde yaşayan mülteci kadınlar Kapadokya bölgesini gezdi.

Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği ile Nevşehir Kadın Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kayseri ve Kırşehir illerinde yaşayan mülteci ve sığınmacılar, yerel kadınlarla birlikte Kapadokya bölgesini tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek yaptığı açıklamada, Türk Kadınlar Birliği, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği ve Nevşehir Kadın Derneği tarafından oluşturulan Nevşehir Kadın Platformu'nun Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği ile işbirliği içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediğini kaydetti. Bu etkinlikler için Nevşehir Valiliği'nin yanı sıra yerel yönetimlerin kendilerine büyük destek verdiklerini ifade eden Demirbilek, "Bölgede yaşayan yaklaşık 500 civarındaki mülteci ve sığınmacıları Kapadokya'da ağırlayarak onlara bu bölgenin tarihi ve coğrafik güzelliklerini yaşatmak istedik. Yerel kadınlarımızın da eşlik ettiği mülteci ve sığınmacılar peribacalarını gezerek bölge hakkında rehberlerden bilgi aldı. Misafirlerimizİn bir çoğu ilerleyen yıllarda ülkemizden ayrılarak farklı ülkelerde yaşamlarını sürdürecek. Öyle inanıyoruz ki bundan böyle bu bölgenin fahri tanıtım elçileri olacaklar"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 14:33:05
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 14:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?