4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Müzebüs Nevşehir'de

Müzeleri ziyaret etme imkanı bulamayan ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan gezici ''Müzebüs'', Nevşehir'e geldi.


Rahmi M. Koç Müzesi ve Danimarkalı Grundfos şirketi tarafından hizmete sunulan gezici müze, Nevşehir'de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Hanife Tevfik Aktekin İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluştu. ''Müzebüs''te yer alan güneş saati, kum saati, kronometre, pusula, buhar makinesi ve gramofon gibi aletler, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Eğitim danışmanlarının eşliğinde tanıtılan aletlerle ilgili tarihi bilgiler anlatılarak Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal Bilgiler dersleriyle ilgili konularda ayrıntılı bilgi verildi. "Müzebüs'' eğitim danışmanı Serhat Sipahioğlu, yaptığı açıklamada, Müzebüs ile bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanını gezdiklerini belirterek gösterilen ilgi karşısında memnun olduklarını dile getirdi.

Yılda yaklaşık 100 bin çocuğun gezici müzeyle tanıştığını belirten Sipahioğlu, ''Şu an yürüttüğümüz eğitim etkinliklerimiz oldukça başarılı olarak devam ediyor. Ancak yine de her zaman için maddi veya coğrafi nedenlerden dolayı müzemizin ulaşmadığı okulların olduğunun farkındayız.


Öncelikli hedefimiz, müzemize gelemeyecek çocukların ayağına gitmek. Bu girişim sayesinde ülkemizin dört bir yanındaki binlerce çocuk iki özel şansı yaşayacak" dedi. Sipahioğlu, Müzebüs'te Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilenen taşınabilir 28 müze objesinin yer aldığını sözlerine ekledi.


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Hanife Tevfik Aytekin Öğrenim Birimi

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 18:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?