4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Müzik aletleri kursuna büyük ilgi

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde verilen müzik aletlerini kullanma kurslarına gençler ve yetişkinler büyük ilgi gösteriyor.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde haftanın belirli günlerinde aralıksız süren bağlama kursunda öğrencileri ziyaret eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kursiyerlerle sürdürülen çalışmaları değerlendirdi.

Bağlama ustaları Lütfi Sarıkaya ve Refik Hamarat'ın öğreticiliğinde bağlamanın tüm inceliklerini öğrenmeye çalışan ve bu arada nota eğitiminden de geçirilen yetenekli gençlerin eğitim çalışmalarını dikkatli bir şekilde izleyen Ünver, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nevşehir'de yetenekli gençlerin sistemli bir şekilde eğitilerek, onların bu alanda gelecekte önemli ustalar arasına girmelerini istediğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Yeteneği olmasına karşın, bu konuda sahipsiz kalan gençlerimize her zaman kucak açıyoruz. Başta bağlama olmak üzere, ney, gitar, kanun, ud ve benzeri müzik aletlerini çalma konusunda yeteneği olan tüm gençlerimizi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi çatısı altında düzenlenen eğitici kurslarımıza bekliyoruz. 2006 yılından bu güne kadar bu alanda yaklaşık 500 çocuk ve gencimizle yetişkinlerimize bu kurslardan yararlandırdık. Daha fazla sayıda gencimize ve yetişkinimize ulaşmayı, onları da eğiterek becerilerini geliştirmeyi arzu ediyoruz. Bu çalışmadan yararlanmak isteyenleri Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'mize davet ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 14:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?