3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

NEÜ'den Ürgüp'e uygulama oteli

Nevşehir Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli'nin yapımının tamamlandığı ve önümüzdeki günlerde hem öğrencilerin uygulama yapmasına hem de halkın hizmetine sunulacağı bildirildi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık Kültür Şube ve Uygulama Oteli Müdürü Ümit Eğribaş, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli'nin inşaatının tamamlandığını, önümüzdeki günlerde törenle hizmete açılacağını söyledi.

Uygulama Oteli'nin turizm bölümü öğrencilerine uygulama sahası olarak hizmet edeceğini, aynı zamanda halka da açık olacağını belirten Eğribaş, "Üniversitemize bağlı Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu'nda turizm programları açılacak. Bu nedenle öğrencilerimiz okullarında alacakları eğitimin uygulamalarını 5 yıldızlı oteli aratmayacak uygulama otelimizde yapacak" dedi.

Uygulama otelinin fiziki yapısına ilişkin bilgiler veren Eğribaş, "Uygulama otelimizde ilk olarak zemin yenilemesi yapıldı. Daha önce PVC olarak yapılan zeminler otele uygun halı ile kaplandı. Odalarda duşa kabin sistemini oluşturduk. Telefon, internet hatları yoktu, onları tamamladık. Sıcak su sistemlerini 5 yıldızlı otel donanımına getirdik. Ayrıca otelimizi tam teşekküllü bir otel seviyesine çıkarmak için lobi, restoran gibi bölümlerimizi otelimizin en uygun bölümlerine yapılmasını sağladık. Uygulama otelimize gelen misafirleri memnun etmek için restoranımızda tüm malzemelerin alımını gerçekleştirdik. Elimizde bulunan malzemelerin daha fazla depolanması ve uzun süre daha taze muhafaza edilmesi için soğuk hava depomuzun da teminini sağladık. Uygulama otelimizdeki iç tefrişatının tamamı bitmek üzere, yaklaşık bir ay sonra Nevşehir Üniversitesi Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli yerli ve yabancı turistlerin hizmetine kazandırılacaktır. Bunun devamında ise otelimizin açılışını yapmayı planlıyoruz. 2 kattan oluşan uygulama otelinde toplam 62 tane normal standartlarda odalarımız, bunun yanı sıra 3 tane süit odamız bulunmaktadır. Odalarımızın 84 tanesi tek kişilik, 46 tanesi ise 2 kişiliktir. Toplam 130 yatak kapasitesine sahiptir. Otel odalarımızda müşterilerimizin memnuniyeti için 24 saat sıcak su, 35 metrekare çapında kullanıma uygun odalarımız, mini barımız, LCD ekranlı televizyonlarımız bulunmaktadır. Her odada telefon ve internet ile hizmet vereceğiz. 5 yıldızlı otel odalarında müşteri memnuniyeti için neler bulunuyorsa bizim uygulama otelimizde de hemen hemen hepsini bulabilirsiniz. 5 yıldızlı otellerden eksik olan yanımız açık havuzumuzdur. Bunun dışında tamamı otelimizde mevcuttur. Ayrıca müşterilerimiz sabah kahvaltılarından isteğe göre yarım ve tam pansiyon, oda kahvaltıları hizmetinden bile yararlanabilecekler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 14:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?