3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir: Fransız genç önce Müslüman, sonra da sünnet oldu

Yakın arkadaşı Selçuk Demir ile birlikte ziyaret amacıyla geldiği Nevşehir’de Müslüman olmaya karar veren 20 yaşındaki Frederic Pasdeloup, Nevşehir İl Müftüsü Yaşar Yaprak’ın yanında Kelime-i Şehadet getirerek, Müslüman oldu.

Küçük yaşlardan beri yakın arkadaşlık kurduğu Selçuk Demir’in aile yaşamından oldukça etkilendiğini ifade eden Pasdeloup, "Arkadaşım Selçuk’un ailesinin yaşantısı, beni İslamiyet konusunda araştırma yapmaya yönlendirdi. Yaklaşık 2 yıldan beri de çeşitli kaynaklar aracılığıyla İslam’ı tanımaya çalıştım. Ailem, Katolik olmasına karşın, benim İslamiyet’i tercih etmem noktasında bir baskı oluşturmadı. Oldukça olumlu karşıladılar. Türkiye’de bulunduğum süre içerisinde, İstanbul’daki çeşitli camileri gezdim. Topkapı’daki kutsal emanetlerden de oldukça etkilendim" diye konuştu.

Daha sonra sünnet olan Frederic Pasdeloup için, bir de tören düzenlendi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de katıldığı sünnet töreninde vatandaşlar, Müslüman olduktan sonra Fatih ismini alan Frederic Pasdeloup’e takı ve para taktılar. Mehter marşı çalınıp, ilahi de okunan törende oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Pasdeloup, "Gerçekten çok mutluyum, sünnet olacağımı rüyamda görsem inanmazdım" diye konuştu.

iha-nevşehir
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 13:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?