3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir: Ramazan davulcularından eğitime destek

Esentepe Mahalle Muhtarı Halit Yüncü yaptığı açıklamada, Ramazan ayı süresince mahallelerinde bulunan vatandaşları sahura kaldırmaları amacıyla anlaşma yapılan davulcu Nusret Güllü ile zurnacı Abdulcabbar Uzunçalar isimli şahısların, mahallelerinde bulunan Yeniçeşme İlköğretim Okulu’nun çeşitli ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla, 1 milyar liralık bağışta bulunduğunu söyledi.

Yüncü, "Davulcu ve zurnacı arkadaşlarla görüştük. Karşılıklı olarak eğitime 1 milyar lira katkıda bulunmaları şartıyla, 1 aylık süre içerisinde vatandaşlarımızı sahura kaldırmak için davul çalabileceklerini belirttik. Onlar da bu fikri kabul etti. Kendilerinden şimdilik 1 milyar lira tutarında senet aldık. Ramazan ayı bitiminde 1 milyar lira eğitime destek amacıyla bağışlanacak" diye konuştu.

Abdulcabbar Uzunçalar ise, eğitime katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Neticede burada okuyan çocuklar bizim çocuklarımız. Eğitime katkımızın olması güzel bir şey. Hem de reklamımız oluyor" şeklinde konuştu.

iha-nevşehir
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 09:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet günel IP: 78.160.212.xxx Tarih : 20.01.2011 23:33:52

halit yüncü beni hatirladinmi ben ezine topçü taburundan arkadaşinim  1982 /  1 tertip silah kademede çalişirdim ayni bolukteydik karargah bolğu başalilar dilerim kardeşim selamlar