3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir-Antalya seferleri için girişim

AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, Kapadokya bölgesine gelen turist sayısının arttırılması için Kapadokya Hava Limanı'ndan Nevşehir-Antalya seferlerinin düzenlenmesi için girişimlerinin olduğunu söyledi.

Açıklamalarda bulunan Rıtvan Köybaşı, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan Kapadokya Havalimanı'nın 1998 yılında hizmete açılmasına karşın yıllarca düzenli olarak tarifeli uçak seferleri yapılmadığı için bölge turizmine katkı sağlayamadığını belirtti.

AK Parti iktidarı ile birlikte geçtiğimiz yıllarda bu hava limanından düzenli olarak THY tarafından Nevşehir-İstanbul ve İstanbul-Nevşehir uçak seferlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Köybaşı, haftanın her günü tek sefer olarak düzenlenen uçuşların günde iki sefere çıkartılması için girişimlerinin sürdüğünü açıkladı.

Köybaşı, "Kapadokya Havalimanı yıllar önce yapılmış, ancak hiçbir dönemde şu anki kadar bir hareketliliğe ulaşmamıştı. Nevşehirliler yıllarca Nevşehir-İstanbul arasında tarifeli uçak seferlerinin başlamasını bekledi ve bizim iktidarımız döneminde havalimanımızda Nevşehir-İstanbul ve İstanbul-Nevşehir uçak seferlerine başlandı. Şu anda düzenli olarak bu seferlerimiz sürüyor. Yolcu kapasitesi açısından da son dönemde ciddi bir artış yaşandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ile şu anda Nevşehir-İstanbul uçuşlarının günde çift sefere çıkartılması için görüşmelerimiz sürüyor. Kısa sürede bu konuda netice alacağımızı umuyoruz" dedi.

Nevşehir-İstanbul seferlerinin yanında Nevşehir-Antalya arasında da tarifeli uçak seferlerinin düzenlenmesinin bölge turizminin gelişimine önemli katkılar sağlayarak turist sayısında artışa neden olacağını kaydeden Rıtvan Köybaşı, bununla ilgili seyahat acentelerinin ve bölge turizmcilerinin taleplerinin değerlendirildiğini vurguladı.

THY'nin yanı sıra bazı özel havayolu şirketleri ile görüştüklerinin ifade eden Köybaşı, "Biz her zaman Kapadokya turizmine havalimanının katkı sağlayabilmesi için Nevşehir ile İstanbul ve Antalya arasında uçak seferlerinin düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Şu anda bu üçgenin Nevşehir ve İstanbul ayakları tamamlandı ve gayet iyi durumda. Şimdi hedefimiz Antalya seferlerinin de yapılabilmesi. Nevşehir-Antalya uçuşlarının da gerçekleştirilmesini istiyoruz ve bununla ilgilide çalışmalarımız başladı. Bu konuda bölge turizmcilerinin ve seyahat acentelerinin da yoğun bir talebi var. Bunu gerçekleştirebilirsek hem bölgeye gelen turist sayısında bir artış yaşanacak hem de bölgede turistlerin geceleme sayısını arttıracağız. Bununla ilgili THY'nin yanında diğer özel şirketlerle de görüşmeler sürüyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 15:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?