3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir Belediye Başkanlığı'nı AKP'li Ünver kazandı

Nevşehir Belediye Başkanlığı'nı kesin olmayan sonuçlara göre kazanan AKP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ünver, Nevşehir'i dünyanın en önemli kültür merkezi haline getireceklerini söyledi.
160 sandıkta 41 bin 245 seçmenin oy kullandığı Nevşehir'de oyların 14 bin 721 ini alan AKP Adayı Hasan Ünver, resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından yaptığı açıklamada, Nevşehirlilere teşekkür ederek, Nevşehir için yeni bir dönemin başladığını söyledi. Başkanlık koltuğuna oturduğu günden itibaren başta Nevşehir'in en büyük sorunu olan işsizlik problemi olmak üzere projelerini teker teker hayata geçireceğini kaydeden Ünver, buna karşın Belediyelerin iş merkezi gibi görülmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Ünver, "Belediyeler özel sektörün önünü açarak iş alanları oluşturmalıdır. Belediye, hitap ettiği kesimlerin ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal alanlar ile eğitim, imar ve iskan gibi alanlarda sivil toplum örgütlerini, işadamlarını tetikleyici, yol gösterici bir görevinin bulunduğuna inanıyoruz. Belediye bunu istenilen ölçülerde yapabilirse işsizliğin, sosyal ve kültürel sorunların aşıldığı görülecektir'' dedi.
Nevşehir'in Kapadokya bölgesinin merkezi olması dolayısıyla önemli bir kimliğe sahip olduğunu kaydeden Hasan Ünver, buna karşın geçen yıllarda Nevşehir'in gerekli tanıtımının yapılamadığını söyledi. Genrel sosyal ve gerekse kültürel alanda Nevşehir'i bir dünya kenti yapacaklarını ifade eden Ünver, "Nevşehir'i artık güzel günler bekliyor. Tarihi ve doğası ile kültür turiziminin gözbebeği olan Nevşehir'i yakın bir gelecekte tüm dünya tanıyacak. Bunu yapabilecek heyecan ve güce sahibiz" diye konuştu.
NEVŞEHİR - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 04:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?