6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Nevşehir Belediyesi'nden eğitime katkı

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği ile Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen farklı 3 alandaki proje düzenlenen bir törenle hayata geçirildi. 

Paşa Konağı'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak halen 11 farklı branşta eğitim çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüklerini belirterek bunlara ilave olarak Kapadokya Bilgisayar Kültür Evi, Çini Seramik Eğitimi ve Engelliler Resim Eğitimi Projesi'nin başlatıldığını belirtti. 

Günümüzde paradan da değerli hale gelen bilgiyi, toplumun tüm kesiminde etkin bir güç olarak ortaya koyabilmek amacında olduklarını vurgulayan Ünver, "Nevşehir Belediyesi olarak temel ilkelerimizden en önemlisi 'Nevşehir'de ben eğitim görmek istiyordum ama olmadı' diyen hiçbir kimsenin kalmamasıdır. Toplumların gelişmesinde bilgiye dayalı bir sistemin yaygınlaştırılması hem ekonomik, hem sosyal ve kültürel alanlarda da gelişmeyi kendiliğinden ortaya çıkartacaktır. Nevşehir Belediyesi olarak eğitim çalışmalarını her zaman destekledik, bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz" dedi. 

Daha sonra projesi Nevşehir Belediyesi Kapadokya Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından yapılan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Desteği ile Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamına alınarak desteklenen tam donanımlı 15 bilgisayardan oluşan 25 bin YTL bedelli Bilgisayar Kültür Evi,29 gencin yararlanacağı 15 bin YTL bedelli Çini Seramik Eğitimi ve 10 zihinsel engellinin katıldığı Engelliler Resim Eğitimi Projeleri başlatıldı. 

Düzenlenen törene, Nevşehir Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Yıldırım, Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Uzeyir Karakuş, İl Defterdarı Mehmet Saygı, Sağlık Müdürü Salim Aytekin, Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdulkadir Tatar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Güneş, Bağ-Kur İl Müdürü Asım Göveren ile çok sayıda vatandaş katıldı.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 10:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?