3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir bu gencin yaşama karşı azmini konuşuyor

Nevşehir’in Acıgöl İlçesi’ne bağlı İnallı Beldesi’nde, lise 2. sınıftayken başlayan kemik erimesi nedeniyle öğrenimini yarıda kesen ve yaklaşık 5 yıldır tedavi gören Olcay Akbay (26), tedavilerin sonuç vermemesi nedeniyle önce yürüme daha sonra da konuşma yeteneğini kaybetti.

Kendi özelliklerine uygun bir bakım ve rehabilitasyon merkezi bulunmadığı için geçici olarak Gülşehir İlçesi’ne bağlı Gümüşkent Beldesi’nde, kendi ile aynı kaderi paylaşan kardeşi Tuncay Akbay (23) ile Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Zihinsel Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakım altında tutuldu. Olcay Akbay, yaklaşık 8 yıldan beri üzerinde çalıştığı 62 şiirini, kitap haline getirmek istediğini geçtiğimiz ay içerisinde Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Güldal Akşit’e kuruma yaptığı ziyaret sırasında iletti. Bu isteğine Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in destek vereceğini belirtmesinden sonra, Olcay Akbay’ın toplam 62 şiirinin bulunduğu "Bulutlar Göründü mü Ne?" adlı kitap piyasaya çıktı. İlk baskısı 2 bin adet olan kitabını imzalayarak başkana el yazısıyla yazdığı teşekkür notunu ilen genç, Ünver’e "Beni çok mutlu ettiniz, çok teşekkür ediyorum" dedi.


Yürüme ve konuşma engelli Olcay Akbay’ın kitabının, önümüzdeki günlerde Nevşehir’deki kitapçılarda da satışa sunulacağı ve elde edilecek gelirin tamamının Olcay Akbay’ın bakımında kullanılacağı belirtildi.

iha-nevşehir
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 13:25:53
Güncelleme :18 Ağustos 2004 Çarşamba 13:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?