7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Nevşehir hızlı çıktı

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde numaralama ve adres veri tabanı kayıt işlemlerini ilk tamamlayan ilin Türkiye genelinde Nevşehir olduğunu belirten Vali Hacımustafaoğlu, TÜİK Bölge Müdürü Uzeyir Karakuş'a takdir belgesi verdi. 

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, beraberinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç, İlçe Kaymakamları ve Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş ve Daire Müdürleri ile birlikte Ticaret Borsası salonunda düzenlediği basın toplantısı ile Nevşehir ilinin, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışması çerçevesinde Eylül ayında numaralama çalışmalarını ilk bitiren il olduğunu bildirdi. 

Ayrıca Ekim ayında numaralama çalışmalarını Ulusal Adres Veri Tabanına aktaran yine ilk ilin Nevşehir olduğunu vurgulayan Vali Hacımustafaoğlu, 16 Ekim 2006 tarihi itibari ile Nevşehir il genelinde tüm köylerde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Hane halkı Bilgi Formlarının derlenmesine başlandığını ve Ekim ayının sonunda da tüm köylerdeki bu çalışmaların tamamlanarak veri girişine hazır hale getirildiğini söyledi. 

Vali Hacımustafaoğlu, "Kasım ayının başından itibaren, Belediye teşkilatı olan yerleşim yerlerinde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Hane Halkı Bilgi Formu ve Kurumsal Yerler Bilgi Formu Derleme Çalışmalarına başlanılmış ve bu çalışma, belediye teşkilatı olan tüm yerleşim yerlerinde de 8 Aralık 2006 tarihinde tamamlanarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Bilgi Formu Alan uygulamasını bitiren ilk il Nevşehir oldu. Nevşehir olarak, Bilgi Formlarının da Eşleştirme Programı ile veri girişlerini bitiren ilk il olmak için Aralık ayı içinde il genelindeki tüm yerleşim yerlerine ait hane halkı bilgilerinin veri girişini bitirmeyi planladık. Bu yeni sistem sayesinde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmetlerin sunulması için güçlü bir bilgi altyapısı kurulmuş olacaktır. Bu dinamik bilgi altyapısı sayesinde, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarınca benzer verileri elde etmek amacı ile yapılan mükerrer birçok çalışmaya son verilecek ve böylece önemli miktarda insan gücü ve parasal tasarruf da sağlanacak" dedi. 

Vali Hacımustafaoğlu bu arada Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş'a Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi projesinde gösterdiği başarılarından dolayı Takdir Belgesi verdi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 14:08:13
Güncelleme :16 Aralık 2006 Cumartesi 14:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?