3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir Kalesi projesi başladı

Nevşehir'de uzun yıllardır düşünülen, ancak bugüne kadar gerçekleştirilemeyen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi, uygulamaya konuldu.

Nevşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) işbirliği halinde hayata geçen proje gereğince, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin Sarıyaprak mevkiindeki 300 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak yeni konutlarla birlikte diğer sosyal tesislerin de yapımları hızla devam ediyor.

Yapım çalışmalarına Kasım ayının ortalarında başlanılan Nevşehir'in yeni gelişim alanındaki konut ve sosyal tesislerde tünel kalıp sistemli yapılar, görenleri şaşırtıyor. Sarıyaprak mevkiindeki yeni sosyal yaşam alanları üzerinde yapılandırılmaya başlanıldığı ilk etap konut ve sosyal tesislerine ilave olarak 7 Ocak 2009 tarihinde 2. etap ve 10 Mart 2009 tarihinde de 3. etap konutların üretimine başlanılacak.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yaptığı açıklamada, Nevşehir Belediyesi olarak 'sürekli yapılamaz, ortaya konulamaz' denilen yatırımların üzerine büyük bir kararlılıkla gittiklerini belirtti.

Hızla değişen insan ihtiyaçları karşısında çağın gerektirdiği yeni sosyal yaşam alanlarının tüm birimlerini de Nevşehirli vatandaşların yararlanmasına kazandırılması için çalışmalarını bundan sonra da sürdüreceklerini ifade eden Ünver, "Yıllar yılı hep konuşulmuş, yapılamayacağı düşüncesi içerisinde hayallere bırakılmış çalışmaların takipçisi olduk. Kaynak bu noktada en önemli temel bir mesele olarak karşımıza çıktı. Ama biz Nevşehir'i yeniden yapılandıracak, çağın gerektirdiği şehirleşme modelini şehrimizde hakim kılacak yatırımlar için gerekli olan ana kaynağın Nevşehir'de olduğu düşüncesi ile bu yatırım hareketliliğine başladık. Gerek Nevşehir halkımız ve gerekse bu hizmeti sunan belediyemiz, mali açıdan oldukça rahat bir şekilde bu yatırımları kısa zamanda hizmet olarak yararlanır hale getirecektir. Sahip olduğumuz temel mali kaynağın bu topraklar üzerinde olduğunu bilerek, bir kısım insanların 'yapamazlar, edemezler' gibi düşüncelerini kelimenin tam anlamıyla yıkarak, bu çalışmaları başlattık. Bu yatırımların artık gerçekten büyük bir hız kazandığını görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. TOKİ ile işbirliği halinde gerçekleştirdiğimiz bu yatırım ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Mahallemiz modern şehirciliğin en yaygın bir şekilde ortaya konulduğu bir merkez haline gelecek. Modern sağlık ocağının yanı sıra, 32 derslikli ilköğretim okulu, polis karakolu, büyük bir alışveriş merkezi ve camileri ile bu alanda yepyeni bir yaşam merkezi oluşturuluyor. Öyle inanıyorum ki 2010 yılı içerisinde bu alanda binlerce insanımız yaşıyor ve sosyal hayatın içerisinde modern şehirciliğin nimetlerinden yararlanıyor hale gelecek. Bu hizmetlerin kısa sürede gerçekleştirilmesini sağlayan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümet üyeleri ve değerli milletvekillerimiz Rıdvan Köybaşı, A. Erdal Feralan ve Mahmut Dede'ye vatandaşlarımız adına teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 12:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?