3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir kara teslim oldu

Nevşehir'de, son 2 gündür etkili olan soğuk hava ve kar, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Uzun bir süredir hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Nevşehir'de, haftasonu başlayan soğuk hava ve kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığının şehir merkezinde 15 santimetre, yüksek kesimlerde ise 25 santimetre olarak ölçüldüğünü belirten Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 2 günde metrekareye düşen yağış miktarının ise 23.8 milimetre olduğunu açıkladı.

Geçmiş Şubat aylarında yağış miktarının 40.6 milimetre olduğunu hatırlatan Nevşehir Meteoroloji Müdürü Savam İlktürk, 2009 yılının Şubat ayının ilk 17 gününde 48.0 milimetre yağış miktarı yaşandığını kaydetti.

Çarşamba günü yağışın beklenmediği Nevşehir'de, karın Perşembe gününden itibaren yeniden etkili olacağını ifade eden İlktürk, önümüzdeki günlerde geceleri eksi 10 dereceye kadar düşecek olan hava sıcaklıkları sebebiyle vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

SÜRÜCÜLER HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Bu arada kara hazırlıksız yakalanan araç sürücüleri ise trafikte zaman zaman zor anlar yaşadı. Özellikle mahalle aralarındaki rampaları çıkmakta güçlük çeken araçlar, son haftalarda güneşli günlere teslim olan Nevşehirlilere ,kışın halen bitmediğini hatırlattı.

Bu arada Nevşehir İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri köy yollarında, Nevşehir Belediyesi ekipleri ise şehir merkezinde kar mücadele konusunda yoğun çaba gösteriyor.

Nevşehir'de şu anda kapalı köy yolunun bulunmadığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 14:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?