3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir kitap okuyor

‘Türkiye Okuyor Kampanyası’ etkinlikleri çerçevesinde, Nevşehir’de park ve bahçelerde vatandaşlara ücretsiz kitap dağıtıldı.

Türk halkına kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve arttırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önderliğinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor Kampanyası’ etkinlikleri Nevşehir'de sürüyor. Kampanya çerçevesinde il merkezindeki parklarda bulunan vatandaşlara ücretsiz olarak, kitap dağıtımı sağlandı.

Nevşehir Belediyesi Paşa Konağı önünde bulunan park içerisinde gerçekleştirilen kitap dağıtım törenine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Navaf Güneş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Kurt, Nevşehir Belediyesi AR-GE Müdürü Mustafa Alevli ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Seyrani İpek katıldı. Dağıtılan kitaplara her yaş grubundan vatandaşlar büyük ilgi gösterirken özellikle yaşlı vatandaşlar dağıtım sonrasında ellerindeki kitaplarla park içerisinde ilginç görüntüler oluşturdu.

Kampanya çerçevesinde daha öncede şehirler arası otobüs terminalinde yolculara kitap dağıtımı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Seyrani İpek, ilerleyen günlerde kitap dağıtımlarının süreceğini kaydetti. İpek, "Türk toplumu olarak kitap okuma alışkanlığımız son derece düşük oranlarda. Bu konuda bu gibi kampanyalarla toplumda bilinçlendirmeyi artırarak her yaş kesiminden insanlara kitap okuma alışkanlığını aşılamaya çalışıyoruz." dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 15:58:59
Güncelleme :5 Ağustos 2009 Çarşamba 16:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?