4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir layık olduğu yere taşınacak

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2004-2008 döneminde Nevşehir'i gerek Türkiye ve gerekse dünya ölçeğinde taşıdığı öneme yönelik ciddi, tutarlı ve gerçekçi yatırımlarla layık olduğu yere taşınmasının hedeflendiğini söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, dünyada değişen yerel yönetim anlayışına uygun bir yapılanma içerisinde olduklarını belirtti. Ünver, İnsanı ana temel alan yatırımlara öncelik veren ve sosyal, eğitim, çevre ve kültürel alanlarda önemli sorumluluklar yüklenerek, halkın bu alandaki ihtiyaçlarının giderilmesinde etkin bir rol oynayan noktaya ulaştırmaya büyük bir önem verdiklerini kaydetti.

Yerel yönetimdeki bu anlayış farkının özellikle son yıllarda, toplumun her kesimini içine alabilecek düzeyde geliştiğini ifade eden Ünver, doğa, tarih ve kültürün beşiği Kapadokya bölgesinin ana merkezi Nevşehir'de, turizmi ana çıkış noktası olarak ele alan bir dizi altyapı yatırımları ile önemli çalışmaların ortaya konulduğunu belirtti.

Ünver, "Nevşehir, her şeyiyle sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle artık sadece Türkiye'de değil, birçok dünya ülkesinde adını duyuran ve bu haliyle marka kent ölçülerine uygun konumda bir kent hüviyetine kavuşuyor. Nevşehir Belediyesi olarak öncelikli olarak önümüzde varolan temel hedefleri iyi analiz ettiğimize inanıyoruz. Sonrasında ortaya konulan plan ve projeleri, sadece birkaç yıllık değil, en az kentin 50 yıllık ihtiyaçlarını karşılayabilir olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Hedeflerimizi çok uzun süreli olarak belirleyen yatırımlarla insanımızın ihtiyaçlarının belirgin bir şekilde karşılanabileceği çalışmalara imza atıyoruz. Kapadokya Kültür Merkezi, yapımı süren Nevşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi, atık su arıtma tesisi, çok katlı pazaryeri ve devlet hastanesi gibi projelerimizin tabanında yatan en temel gerçek, daha uzun yıllar bölge insanımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak planlanmış olması. Çevrenin önemli bir potansiyel olduğu düşüncesinden hareketle bir biri ardına, imar planlarında yeşil alan olarak belirlenen yerlerin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bir yanda bu yatırım önceliklerimizle bölge insanımıza hizmet ederken, diğer yanda da turizm olgusu içinde bölgemizi ziyaret edecek yerli ve yabancı misafirlerimize hizmet ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Ünver, yakın bir gelecekte yatırım çalışmaları ile Nevşehir'in ilk etapta bölgesinde önemli bir cazibe merkezine dönüşeceğini ve sonrasında da ülke çapında her alanda büyümenin sağlıklı bir şekilde işlerliğini sürdürebildiğinin ortaya konulduğu bir dünya kenti konumuna geleceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 09:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?