5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Nevşehir şehidini uğurladı

NEVŞEHİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Hasan Basri Çevik, memleketi Nevşehir'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dün akşam saatlerinde Bismil ilçesinde birliğe dönen askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu Jandarma Komando Er Hasan Basri Çevik şehit olurken, 2 asker de yaralanmıştı. Şehit Çevik'in cenazesi, Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törenin ardından Gülşehir ilçesindeki Tuzköy Havalimanı'na, oradan da ambulansla Hacıbektaş ilçesi Yurtyeri köyüne getirildi.

22 yaşındaki şehit Çevik'in tabutu evinin önüne getirildiğinde kardeşleri ve annesi Yüksel Çevik sinir krizleri ve baygınlık geçirdi. Çiftçi bir ailenin 6 çocuğundan biri olan ve çobanlık yaptığı öğrenilen Çevik için Yurtyeri Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Törene; Nevşehir Valisi Osman Aydın, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, AK Parti ve CHP il başkanları

ve parti yöneticileri, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, tören sırasında aileyi teselli etmeye çalıştı. İl Müftü Vekili Ali Gülden'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi köy mezarlığına defnedildi.

NEVŞEHİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI
NEVŞEHİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI
NEVŞEHİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 16:09:00
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 17:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 85.106.189.xxx Tarih : 25.11.2010 17:51:45

Allah yakınlarına sabır versin mekanını cennet etsin.