5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Nevşehir türküleri cd'si çıktı

NEVŞEHİR TÜRKÜLERİ CD'Sİ ÇIKTI

Nevşehir Belediyesi, Türk Halk Müziği alanında oldukça önemli bir repertuara sahip olan Nevşehir yöresine ait Türküleri CD'de topladı. Bu kapsamda Müzik Öğretmeni Fatih Alkaya'nın sesi ile "Dünya Barış Kenti Nevşehir Türküleri" isimli bir albüm çıkartıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, tarihi boyunca Pers, Friğ, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar dönemine ait zengin bir medeniyetlere ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi konumundaki Nevşehir'in önemli kültür birikimlerine sahip olduğunu söyledi.

Türk Kültüründe acıları, sevinçleri, tasaları ve duyguları ortak bir dil olarak Türküleri kullanarak hayata geçiren bu topraklarda yaşayan insanların, bu noktada vazgeçilmez bir dayanak olarak ele aldıkları türkülerle özümsenen bir yaşamı temel bir düşünce olarak değerlendirdiklerini belirten Nevşehir Belediye Başkan Ünver, Nevşehir ve yöresi Türkülerinin yıllardan beri büyük bir beğeni ile dinlendiğini ifade etti.

Bölgenin geleneksel yapısı içerisinde yıllardan beri söylenegelen türkülerinin derlemeci sanatçılar kanalıyla Türkiye Radyoları repertuarlarına girdiğini dile getiren Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak Nevşehir yöresine ait Türküleri CD ler zinciri ile bir araya getirip, yeni kuşaklara aktarmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Ünver, "Anadolu insanı,her zeminde yaşadığı duyguları,sevgileri,acıları ve mutlulukları Türküler yoluyla anlatmış.Yüzyıllar boyunca devam eden adeta temel bir toplum dokusunu ortaya koyan Türkülerimizi,yeni nesillerinde aynı duyarlılık içerisinde ele alarak,gelecek kuşaklara taşımaları için bizlere büyük sorumluluklar düştüğü inancı ile hareket ettik. İlk etapta TRT repertuarlarında da bulunan ancak bir çok Nevşehirli hemşehrimizin bile Nevşehir yöresine ait olmadığını tahmin ettikleri Türkülerimizi büyük bir özen içerisinde araştırıp, Türkü dostu Nevşehirli vatandaşlarımıza sunmayı amaçladık. İlk etapta 14 Türkülük bir CD hazırladık. Müzik öğretmeni Fatih Alkaya'nın sesinden derlenen 14 türkülük Nevşehir Türküleri CD'sini 'Dünya Barış Kenti Nevşehir Türküleri' ismi ile bir CD'de topladık. 19 Şubat 2010 tarihinde saat 19.30'da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Gala Gecesi'nde halkımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Gala gecesinde ayrıca yine Fatih Aklaya hocamızın yorumu ile halkımıza Nevşehir Türkülerini büyük bir sevinç içerisinde sunacağız.Öyle inanıyorum ki bu ilk etap çalışmamız halkımız tarafından da gerektiği değeri bulacaktır. Bundan sonraki Türküler için de yine Nevşehirli gençlerimizden yararlanıp,onların yorumları ile büyük bir zenginliğe sahip Türkülerimiz bir CD altında toplanacak ve hak ettiği değeri bulacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 10:24:02
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 12:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?