4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir Üniversitesi bayramlaştı

Nevşehir Üniversitesi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğretim görevlilerinden Nevşehir'in ihtiyaçlarına yönelik projelere ağırlık vermelerini istedi.

Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı dolayısıyla Nevşehir Üniversitesi'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Rektörlük binasında gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın yanı sıra fakülte dekanları, bölüm başkanları, akademik ve idari personel katıldı.

Burada tüm idari ve akademik personelle bayramlaşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, yaptığı konuşmada üniversite hakkındaki görüşlerini paylaştı. Akademik personelden, Nevşehir'in sorunlarına yönelik projelere ağırlık vermelerini isteyen Prof. Dr. Kılıç, "Yeni kurulan bir üniversiteyiz ve birbirimizi henüz çok fazla tanımamasak ta zaman içerisinde birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Herkese, her türlü projeye kapım açık. Ben sizlerden öncelikle yörenin ihtiyaçlarına yönelik projelere ağırlık vermenizi istiyorum. Bu konuda sizlerin çok çalıştığınıza eminim, ama bundan sonra hepimizin biraz daha fazla gayret içerinde olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve vatandaşlarla yaptığım görüşmelerde hepsinin bizim üniversitemizden büyük beklentileri olduğunu gördüm. Bunları sizler zaten biliyorsunuz. Bunları öğrendikçe sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun bir kez daha farkına vardım" dedi.

Nevşehir Üniversitesi'nde tüm personelin birlik ve beraberlik içerisinde, karşılıklı istişare ederek çalışmalarını sürdürmeye çalışacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Kılıç, "Rektörlük olarak ne kadar imkanımız varsa ben seferber etmeye hazırım. Bu konuda da devletin çeşitli birimlerini de zorlamaya hazırım. Şu anda yeni kurulan bir üniversite olduğumuz için hem çok büyük avantajlarımız var hem de çok büyük dezavantajlarımız var. Avantajımız, devletimiz yeni kurulan bir üniversite olmamızdan dolayı biraz daha fazla destekleme gayreti içerisinde. Dezavantajımız da yeni bir üniversiteyiz, daha çok binaya, daha çok öğretim elemanına, akademik ve idari personele ihtiyacımız var. Bu aslında bizim için bir avantajda olabilir. İyi bir kadro oluşturma şansı yakalayabiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 14:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?