4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir Üniversitesi'ne ilgi büyük

Yeni kurulan üniversiteler arasında yer alan Nevşehir Üniversitesi'nde, Fen-Edebiyat Fakültesi'ne bu yıl yoğun bir ilginin olduğu belirtildi.

Nevşehir Üniversitesi (NÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Kankal, tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, fizik, kimya, biyoloji, ve matematik olmak üzere 6 bölümün bulunduğu fakültelerine 117'si bayan 84'ü de erkek olmak üzere toplam 201 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Ek kontenjanlarla birlikte ilk dönemdeki öğrenci sayılarının 260'a çıkmasını beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Kankal, yeni kurulan bir fakülte olmalarına karşın öğrencilerin büyük bir ilgisinin bulunduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Kankal, "Burada öğrenci sayısını ne kadar arttırabilirsek ve öğrencilere verdiğimiz hizmetin kalitesini ne kadar yükseltebilirsek, fakültemiz o derece hızlı büyür. Fakültemizin üniversitemiz ile birlikte bulunduğu şehre, Nevşehir'e hem ekonomik hem de sosyal açıdan ciddi katkıları olacak. Öyle inanıyorum ki üniversitemiz kısa sürede Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
volkan saat IP: 85.105.210.xxx Tarih : 17.09.2008 16:37:52

nevşehiri tebrik ediyorum bir kayserili olarak newşehir daha güzellerine layık