3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir Üniversitesi'ne rektör ataması

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Üniversitesi'ne atanacak rektör konusundaki gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, “Atanacak rektörün Nevşehir doğumlu olması ve şehri iyi tanıması gerekir” dedi.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Üniversitesi’ne yapılacak rektör ataması konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü için YÖK'e Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 40'tan fazla profesörün başvura da bulunduğunu ifade eden Uğur, bu adayların 1 Ağustos 2008 Cuma günü YÖK tarafından mülakata alındığını belirtti.

YÖK tarafından bu adaylar arasından Cumhurbaşkanı'na sunulacak 3 ismin titizlikle seçilmesi gerektiğini vurgulayan Uğur, "Rektör atamasının gecikmesiyle beraber Nevşehir Üniversitesi'nin yapacağı birçok iş doğal olarak askıya alınmıştır. Nevşehir Üniversitesi’nin iş ve hedefleri büyüktür. Aynı zamanda halkımızın da beklentileri yüksektir. Bu sebeple Nevşehir Üniversitesi’ne atanacak rektörün kim olacağı, halkımız gibi şubemiz içinde çok önem taşımaktadır. Öncelikle Nevşehir Üniversitesi’ne rektör olarak atanacak kişinin her kesimi kucaklayacak, üniversite eksikliklerini kısa zamanda bitirecek, üniversitenin gelişmesi için ciddi hamleler yapacak. Tüm bunları yaparken Nevşehir Üniversitesi’nin rektörü olduğunu unutmadan her kesimi yapılacak hamle çalışmalarına dahil edecek anlayışta olması talebemiz ve beklentimizdir. Diğer taraftan Nevşehir Üniversitesi yeni olması sebebiyle atanacak rektörün Nevşehir doğumlu, Nevşehir'i ve halkımızı iyi tanıyan biri olması birinci tercih nedeni olmalıdır. Akademik yönü dışında girişkenliği, iş bitirici özelliği, enerjik olması gibi birçok özelliğe de sahip olması ve makamda değil yerleşkenin her yerinde her konu da üreten rektör tercihimizdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 15:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?