4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir Üniversitesi'ne yeni logo

Yurt genelinde son 3 yıl içinde kurulan 32 üniversite arasında teşkilatlanmasını tamamlamak için hızlı bir çalışma içine giren üniversitelerden birisi olan Nevşehir Üniversitesi için hem üniversiteyi hem de Nevşehir ve Kapadokya bölgesini sembolize eden yeni bir logo hazırlandı.

Nevşehir Üniversitesi'nin yeni logosu, yaklaşık 250 logo arasından seçilerek üniversite senatosu tarafından kabul edildi. Nevşehir Üniversitesi'ni simgeleyecek yeni logo, üniversitenin resmi internet sayfası olan www.nevsehir.edu.tr adresinde de yayınlanarak duyuruldu.

Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın rektör olarak atanmasının ardından hızlı bir büyüme sürecine giren Nevşehir Üniversitesi'nin teşkilatlanması devam ederken, üniversitenin tanınmasında ve temsilinde önemli bir rol oynayacak yeni logo, hem üniversiteyi hem de Nevşehir ve Kapadokya bölgesini iddialı bir şekilde anlatıyor. Hummalı bir çalışmayla yaklaşık bir ay üzerinde çalışılarak elde edilen yeni logoda ilk bakıldığında bir peri bacası göze çarpıyor.

Daha sonra kızıl renkte bir "onaylama, isabetli karar" işareti kendini gösteriyor. Daha da detaya girildiğinde ise Nevşehir Üniversitesi'nin resmi kısaltması olan "NÜ" adı dikkat çekiyor. Burada "onaylama, isabetli karar" işaretinin hemen bitişiğinde bulunan "U" harfine benzer işaretle birlikte "N" harfinin oluştuğu görülüyor. "N" harfinin üzerindeki sembol ise hem peri bacasının başını sembolize ediyor hem de açık bir şekilde "E" harfi olarak karşımıza çıkıyor.

Son olarak da logoda açıkça görülen "U" harfinin üzerindeki "ay-yıldız" Türkiye Cumhuriyeti'ni sembolize ettiği gibi "Ü" harfini oluşturmak için nokta vazifesini de görüyor. Logoda seçilen renkler de yöreyi ifade etmesi açısından oldukça önemli. Logoda ağırlıklı olarak "toprak" rengi kullanılmış. "Onaylama, isabetli karar" işareti "E" harfinin yarısı ve "ay"da kızıl renk kullanılmış.

Yüzlerce logo arasından seçilen yeni logo, üniversite senatosu tarafından onaylanıp kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 10:49:09
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 10:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?