4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir yol yarışları başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Puanlı Nevşehir Yol Yarışları, Büyük Erkekler Yol Yarışları ile başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 2009 yılı faaliyet programında yer alan Nevşehir Yol Yarışları start aldı. Çeşitli kategorilerde düzenlenecek olan yarışmalar, 24 Mayıs 2009 Pazar gününe devam edecek. Yarışlara, 22 kulüpten 280 sporcu katılıyor.

Yarış programının ilk gününde gerçekleştirilen 110 kilometrelik Büyük Erkekler Yol Yarışı, büyük çekişmeye sahne oldu. Çeşitli kulüplerden 44 sporcunun katıldığı yarış, Nevşehir Adliye Sarayı önünde Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker tarafından başlatıldı. Sporcular, Derinkuyu ilçesinden Niğde'nin Gölcük beldesinden tekrar Nevşehir'e dönüş yaptı.

Son bölümü sağanak yağmur yağışı altında gerçekleştirilen yarışı, Kocaeli Brissa Spor Kulübü'nden 03.08.37'lik derecesiyle Kemal Küçükbay birinci tamamlarken ikinciliği aynı kulüpten 03.08.39'luk derecesi ile Nazım Bakırcı ve üçüncülüğü ise yine aynı kulüpten ikinci sporcunun derecesi ile Alexandr Dymovskıkh kazandı.

Yarış, hafta sonu yapılacak olan Genç Erkekler, Yıldız Erkekler, Büyük Bayanlar, Genç Bayanlar ve Master Erkekler yol yarışları ile sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?