5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Nevşehir'de 23 Nisan coşkusu

NEVŞEHİR'DE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir'de de coşku ile kutlandı.

Nevşehir Valiliği önündeki Anıta Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Nevşehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.Ahmet Cihan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri tarafından çelenklerin konulması,saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan törenlere daha sonra Gazi Stadı'nda devam edildi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başlayan törenler, daha sonra İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile devam etti.

19 mayıs 1919'da başlayan Milli Kurtuluş mücadelesinin akışı içinde 23 Nisan 1920'de Ankara'da açılan TBMM'inin Milli iradenin yegane temsilcisi olduğunu belirtti.

Bugün Türk Milletinin kendi özüne dönerek milli birlik ve beraberlik duygusuyla, milli devlet olmanın onuru ve gururu ile milli varlığımızı yüceltme azim karar ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz bir gün olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin gün ile ilgili şiirler okumasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Nevşehir'deki çeşitli sportif etkinliklerde dereceye giden öğrenci ve okullara ödülleri Nevşehir Valisi Osman Sayın, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından törenle verildi.

Nevşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde resmi geçit töreninin ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Nevşehir At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı'nda arama,kurtarma,asayiş,narkotik,mayın ve bomba aramada kullanılan eğitimli köpeklerin gösterisi büyük ilgi ile izlendi.

Öğrenciler daha sonra, Türkiye'nin farklı yörelerine ait Halk oyunları gösterisi sundu.

Gazi Stadındaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri özel Kardelen Koleji öğrencilerinin hazırladığı Ata'nın Çocukları isimli müzikli gösteri ile sona erdi.

NEVŞEHİR'DE 23 NİSAN COŞKUSU
NEVŞEHİR'DE 23 NİSAN COŞKUSU
NEVŞEHİR'DE 23 NİSAN COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 14:43:02
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 16:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?