3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'de 86. yıl coşkusu

NEVŞEHİR’DE 29 EKİM ÇOŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 86. yıldönümü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de de büyük bir coşku ile kutlandı.

Nevşehir Valisi Osman Aydın'ın, protokolün bayramı tebriklerini kabul etmesi ile başlayan törenlere daha sonra Nevşehir Gazi Stad’ında devam edildi.

Gazi Stad’ındaki Cumhuriyet Bayramı törenlerini izlemek için gelen vatandaşlara ve öğrencilere Nevşehir Belediyesi tarafından özel olarak yaptırılan Türk Bayrağı dağıtıldı. Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından dün başlatılan bayrak dağıtımında 2 bin bayrak dağıtıldı.

Gazi Stad’ındaki törenlerde Nevşehir Valisi Osman Aydın, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Belediye Başkanı Hasan Ünver, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende konuşan Nevşehir Valisi Osman Aydın, 19 Mayıs 1919'da büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı şanlı Kurtuluş Savaşı'nın 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ile taçlandırıldığını belirterek, mazlum milletlere de örnek oluşturan bu şanlı zafer sonrasında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün,Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkartma yönünde önemli adımlar atıldığını söyledi. Aydın, Atatürk'ün gösterdiği yolda bıkmadan, usanmadan ilerlemenin kendileri için temel oluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin gelişmiş milletler seviyesine yükselmesi yönünde bu güne kadar da ciddi ilerlemelerin sağlandığını hatırlattı.

Aydın, Türkiye'nin en büyük zenginliği olan gençliğinin bu önemli amaca ulaşmak için en önemli temel değerinin eğitim olduğunu dile getirerek, "Atalarımızın kan ile yoğurduğu bu aziz vatan toprakları üzerinde yaşayan insanları,ileri milletler seviyesine çıkartmak için var gücümüzle çalışmak ve bu hedef doğrultusunda eğitim alanında etkin çalışmalar yapmak,geleceğimize bizlerin bir borcudur" dedi.

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak öğrencilerin gün ile yaptığı konuşma ve şiirleri okumalarının ardından yıl içerisinde değişik spor branşlarında başarı sağlayan öğrencilere kupa ve madalyaları Vali Osman Aydın, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından törenle takdim edildi.

Çeşitli okullardan öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam eden kutlama etkinliklerinde daha sonra resmi geçit töreni düzenlendi. Boks ,badminton, bisiklet ve taek-wondo branşlarında spor yapan öğrencilerin gösterilerinin ardından törenler sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 13:02:04
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 13:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?