3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'de başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Nevşehir Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar törende yaptığı konuşmada, sınavda başarılı olarak çeşitli illerdeki Fen, Anadolu ve Anadolu Öğretmen Liselerini kazanan öğrencilerin sevinçlerine ortak olmak amacıyla, ödüllendirilmelerinin uygun görüldüğünü söyledi. Nevşehir’de öğrencilerin elde ettiği bu başarıların önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesi için her türlü çabanın ortaya konulacağını söyleyen Vali Yardımcısı Türkdamar, sınavı kazanan öğrencilere, bundan sonraki öğrenim hayatlarında başarılar diledi.


Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa da yaptığı konuşmada, eğitimde başarının yolunun inanmaktan geçtiğini belirtti. Fatsa, LGS sonuçlarına göre, Nevşehir’in geçen yıllarda elde ettiği başarının daha da üst noktalara ulaştığını, bu sonuçların alınmasında Nevşehir Valisi Alaattin Turhan’ın direktifleri doğrultusunda, geçtiğimiz dönemde il genelinde LGS ve ÖSS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik sınavlara hazırlık ve yetiştirme kurslarının önemli etkisinin olduğunu söyledi. Fatsa, elde edilen başarıyı yeterli görmediklerini ifade ederek, LGS sonuçlarına göre, geçen yıl 81 il içerisinde 33. olan Nevşehir’in bu yıl başarı sıralamasının 27.’lik olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.


Daha sonra LGS sınavında başarılı olan l46 öğrenciye saat, kitap ve kalem takımı, Nevşehir Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Teftiş Kurulu Başkanı Rahmi Arıtürk ve diğer yetkililerce törenle verildi.

iha-nevşehir
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 12:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?