3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'de dilenci operasyonu

Nevşehir Belediye Zabıta Müdürü Doğan Demirses, Nevşehir’in en işlek caddelerinin yanı sıra Yeni ve Lale Sanayi Siteleri’ni adeta abluka altına alan dilencilere yönelik mücadelelerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Doğan, son 1 ay içerisinde yapılan sıkı kontrollerde Aksaray, Kırşehir, Osmaniye, Niğde, Yozgat ve Adana’dan gelen yaşları 5-83 arasında değişen 369 dilencinin şehir dışına çıkartıldığı belirtti. Dilencilerle birlikte üzerlerinde çıkan 1 milyar 280 milyon liranın da belediyeye gelir olarak kaydedildiğini söyleyen Demirses, sigara kullanan bazı dilencilerin Marlbora sigarasından düşük bir sigara içmediklerini de gözlemlediklerini ifade etti..


Özellikle halkın kalabalık olduğu yerleri tercih eden dilencilerin esnafları bezdirdiğini söyleyen Demirses, "Özellikle gurbetçilerimiz de Nevşehir’de bulunmalarını fırsat bilen dilenciler küçük yaştaki çocuklarını da vicdan sömürüsünde kullanmaktan kaçınmıyorlar. Ekiplerimizle Nevşehir’i, dilenci insanlardan arındırmada kararlıyız. Dilenciler, turistik bir merkeze yakışmayacak görüntüler ortaya çıkartıyorlar" dedi.

NEVŞEHİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 16:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan günes IP: 85.99.90.xxx Tarih : 18.06.2006 12:44:24
ben bir nevsehirli olarak bundan cok gurur duyarım..cünki artık dilenciler nerdeyse butun nevsehır esnafını bezdirdi.sokakta yürüyemez olduk.sadece dilenmekle kalmadıkları gibi laf atma hırsızlık vs gibi işlerde var...buda nevsehıre yakısmayan bır sey.nevsehırde nevsehır için ugrasan sizin gibi insanlar oldukca biz bu sehrın gercekten iyi olacagına inanıyoruz...saygılarımla