6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'de ilginç turnuva

Atatürk Kupası Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası Nevşehir'de başladı. 

Türkiye Kayak ve Kızak Federasyonu tarafından düzenlenen Atatürk Kupası Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası, Nevşehir-Uçhisar yol güzergahında gerçekleştiriliyor. Ankara, Van, Çankırı, Tunceli, Ağrı, Manisa, Sivas, Hakkari, Niğde, Bolu, Bitlis ve Muş illerinden toplam 115 sporcunun katıldığı Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası, Büyük Erkekler, Büyük Bayanlar, Genç Bayanlar, Genç Erkekler, Yıldız 1 Erkekler, Yıldız 1 Bayanlar, Yıldız 2 Erkekler ve Yıldız 2 Bayanlar kategorilerinde gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda milli takım seçmelerinin de yapılacağı şampiyona iki gün sürecek. Şampiyonada sabah yapılan zamana karşı yarışlarda büyük erkeklerde Ankara bölgesinden Muhammed Kızılarslan 30.30.20'lik derecesiyle birinci, Muş Bölgesi'nden Sebahattin Oglagov 34.25.67'lik derecesiyle ikinci, Manisa bölgesinden Erkan Yıldırım 35.28.26'lik derecesiyle üçüncü oldu. Büyük bayanlarda ise, Ankara bölgesinden Hülya Yalçın elde ettiği 23.27.66'lık dereceyle birinci olurken, Niğde bölgesinden Yıldız Orhan 23.29.68'lik derecesiyle ikinci ve Ankara bölgesinden Derya Yalçın 23.38.03'lük derecesiyle üçüncü oldular. 

Şampiyonanın açılışında bir konuşma yapan Türkiye Kayak ve Kızak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Türkiye'de tekerlekli kayağı gençlere sevdirmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirterek, bu şampiyona ile kayağın sadece kış aylarında kar üzerinde yapılmadığını insanlara gösterdiklerini söyledi. Düzenlenen şampiyonada aynı zamanda Tekerlekli Kayak Milli Takım kadrosunun da oluşturulacağını kaydeden Ayık, "İlk kez oluşturacağımız milli takım ile Hırvatistan, İtalya, Rusya ve Fransa'da düzenlenecek uluslararası yarışmalara katılacağız. Sonrasında ise Dünya Kupası'nda ülkemize madalya kazandırmak için çaba göstereceğiz" dedi. 

Türkiye Kayak ve Kızak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, ayrıca gençlere bu sporu yapmaları tavsiyesinde bulunarak, "Bu spor dünyada her geçen gün artan bir reytinge kavuştu. Oldukça seviliyor. Ülkemizde de 2 km'lik parkuru bulunan tüm illerde yapılabilir. Ben tüm gençlerimizin bu güzel spora yönelmelerini istiyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 15:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?