4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehirde işsiz kalmayacak

NEVŞEHİRDE İŞSİZ KALMAYACAK

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, en büyük hayalinin her yıl yaklaşık 2 milyon turist ağırlayan Kapadokya bölgesine her yıl 10 milyon yerli ve yabancı turist gelmesinin olduğunu söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, AK Parti iktidarı döneminde Nevşehir'de gerçekleştirilen yatırımlar hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Nevşehir'in AK Parti iktidarı döneminde çok ciddi hizmetler aldığını ve almaya devam ettiğini söyleyen Milletvekili Dede, buna karşın kendilerini eleştirenlere Türkiye'nin diğer şehirlerini gezmeleri tavsiyesinde bulundu. Nevşehir'in bu güne kadar üniversite, doğalgaz, havalimanı gibi bir çok önemli problemini çözerek bir metropol haline geldiğini ifade eden Mahmut Dede, "Bizim milletvekili olarak hayal ettiğimiz şeyleri hemşerilerimiz zamanla yaşıyorlar. 3 Kasım 2002 yılı öncesindeki Nevşehir'i gözlerinizi kapatıp bir düşünün ve 3 Kasım 2002 tarihinden bu güne kadar Nevşehir'in geldiği noktayı bir gözünüzün önüne getirin. Dışarıdan gelen milletvekilleri, bakanlar hep bu değişim karşısında şaşırıyorlar. Bu kadar modern bir Nevşehir'in kısa sürede oluşmasına hayret ediyorlar. Bizim AK Parti iktidarı döneminde Nevşehir'e verebileceğimiz ne varsa hepsini veriyoruz. Nevşehir'i eleştirecek olan birisine Nevşehir'i ve sonrasında çevresindeki Anadolu illerini gezmelerini tavsiye ediyorum. Bizi eleştirmek adına, Nevşehir'e hizmet edenleri eleştirmek istiyorlarsa lütfen önce Nevşehir'den çıksınlar Türkiye'yi dolaşsınlar sonra da bizi eleştirsinler. Nevşehir şu anda çevresindeki tüm illere duble yollarla bağlı, doğalgazı gelmiş, üniversitesi kurulmuş ve şu anda 6 bin 200 öğrencimiz var, Türkiye'nin en modern terminali hizmete girmiş durumda, Türkiye'de ve dünyada eşi ve benzeri olmayan kapalı pazar yeri çalışmaları devam ediyor, havalimanımızda seferler devam ediyor, 28 Mart 2010 tarihinden sonra sefer sayıları artacak ve Kapadokya-Antalya seferleri başlayacak, bunun yanı sıra TOKİ bizim dönemimizde 1 milyar TL yatırım yaptı. Şehrin merkezi zaten Belediye Başkanımızın çalışmaları sayesinde modern bir hale geldi. Nevşehir artık bir kasaba görünümünden modern bir metropol haline geldi. Daha da yapacak çok şey var. Bu şehirde yaptıklarımız bizim için övünç kaynağıdır. Milletvekili arkadaşlarımız, parti teşkilatlarımız ve belediye başkanlarımız ile gece gündüz bu şehre neler yapabilirizin gayreti içerisindeyiz" dedi.

Milletvekili olarak en büyük hayalinin Nevşehir'e 10 milyon yerli ve yabancı turistin gelmesi olduğunu açıklayan Mahmut Dede, bunun da yapılan çalışmalar ile en geç 2020 yılında gerçekleşebileceğini ifade etti.

Dede sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehrimize şu anda her yıl yaklaşık 2 milyon dolayında yerli ve yabancı turist geliyor. Bunların konaklaması ise 1 ile 8 gün olarak gerçekleşiyor. Kapadokya Türkiye'de İstanbul ve Antalya'dan sonra 3. büyük turizm kenti. Benim hayalim bu şehre 10 milyon turistin gelmesi. Yıllık bu şehre 10 milyon yerli ve yabancı turist gelmesi uçuk bir hayal değil. Turizm konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Turizm Master Planı çalışmamızın yanında Kongre Turizmi için girişimlerimiz var. Kongre Turizmi ile birlikte 2020 yılında ben Nevşehir'e yıllık 10 milyon yerli ve yabancı turist geleceğine inanıyorum. Hayallerimden biri ise Nevşehir'in kuru üzüm, kabak çekirdeği, patates ve pekmez gibi tarım ürünlerinin endüstriyel ürün haline getirilip bütün dünya pazarlarına satabilmek. Bunla ilgilide ciddi çalışmalarımız var. Tüm bunları hayata geçirerek Nevşehir'de işsiz tek bir kişiyi bile bırakmak istemiyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında bırakın kendi işsizlik problemimizi çözmeyi artık göç alan bir il olacağımızı düşünüyorum. İnşallah bunları AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştiririz. Nevşehirli bizim bu yaptığımız hizmetlerden memnun kalacaktır ve önümüzdeki seçimlerde yine bize teveccüh gösterip, AK Parti'yi yeniden tek başına iktidara getirecektir. "

NEVŞEHİRDE İŞSİZ KALMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:02:04
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 22:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nevşehirli vatandaş IP: 88.224.216.xxx Tarih : 26.02.2010 00:00:23

Sayın vekil nevşehirde işsizlik oranı %53 ken işsiz nasıl kalmayacak turistle filan olacak iş değil, gelen turistle zengin daha zengin olacak başka ne faydası olur. Bize fabrika lazım.