4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'de kaymak festivali

Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde düzenlenen "Kültür Şenlikleri ve Kaymak Festivali" büyük ilgi gördü.

Festivalde gerçekleştirilen "En İyi Kaymak" yarışmasına katılan kadınlar, jüri üyelerini bir hayli zorladı.

Nevşehir'in Kaymaklı Belediyesi tarafından, kaymağı tanıtmak amacıyla bu yıl üçüncü kez "Kültür Şenlikleri ve Kaymak Festivali" düzenlendi. Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen festivale, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Metin Kayaalp, Tarım İl Müdür Yardımcısı Kenan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde, Kaymaklı Kaymağı'nın geçmişi ve yapılışı hakkında bir slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinin ardından Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı konseri ve Kaymaklı İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi büyük ilgi gördü.

Kaymaklı Belediye Başkanı Abdullah Çekiç konuşmasında, kasabanın en önemli değerlerinden biri olan kaymağı tanıtmak amacıyla böyle bir festival düzenlediklerini söyledi.

Önümüzdeki yıllarda da bu festivali düzenlemeye devam edeceklerini belirten Çekiç, Türkiye'de en lezzetli kaymağının Kaymaklı’da yapılmasına karşın bunun bugüne kadar yeterince tanıtılamamasından yakındı.

Belediye Başkanı Çekiç'in konuşmasının ardından 'En İyi Kaymak Yarışması'na geçildi. Klasik Kaymaklı Kaymağı ve Kaymaklı Tatlı ve Pastalar kategorilerinde yapılan yarışmaya 25 ev hanımı katıldı. Tarım İl Müdür Yardımcısı Kenan Şahin başkanlığı’ndaki jüri, en iyi kaymağı seçmekte bir hayli zorlandı. Yarışmaya katılan ev hanımlarına Belediye Başkanı Abdullah Çekiç tarafından çeyrek altın hediye edilirken ayrıca sertifika da verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 21:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?