3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'de Neşet Ertaş rüzgarı

Nevşehir'in Çat Belde Belediyesi'nin 50. yıl kutlamaları çerçevesinde Türk Halk Müziği'nin usta sanatçısı Neşet Ertaş konser verdi. Manken ve oyuncu İlknur Soydaş'ın sunuculuğunu yaptığı konser öncesinde "En Güzel At Yarışması" düzenlendi.

Çat Belediyesi'nin kuruluşunun 50. yılı nedeniyle Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Belde girişinde düzenlenen festivale, Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmu Dede, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Festival kapsamında düzenlenen "En Güzel At Yarışması"nda dereceye giren atların sahiplerine çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmanın ardından festivale yaptıkları katkılardan dolayı çeşitli kurum
ve kuruluşlara Çat Belediyesi tarafından teşekkür plaketi sunuldu. Törende konuşan Vali Hacımustafaoğlu, "Çat beldemiz, çok sayıda medeniyetin yaşadığı ve dünyanın yakından tanıdığı, doğa mucizelerle bezenmiş Kapadokya bölgesinin önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi. Kapadokya'nın çok tanınmasına rağmen Çat maalesef en az bilinen yörelerinden. Umarım bundan sonra daha iyi tanıtılarak, bölge turizminde hak ettiği yeri alır" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye, Türk Halk Müziği'nin usta sesi Neşet Ertaş çıktı. Anadolu'da bulunmaktan ve konser vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Ertaş, "Merhaba, merhaba Anadolum, merhaba kara toprağımın insanları, merhaba yalansız, yüreği tertemiz insanlarım" diyerek dinleyicileri selamladı. Ertaş, seslendirdiği Bozlak, türkü ve oyun havalarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Bu arada programın sunuculuğunu yapan manken ve oyuncu İlknur Soydaş'ın oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Konuşmasını yapmak üzere Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nu sahne çağırırken "Sayın İçişleri Bakanım Vali" diye anons eden Soydaş, Neşet Ertaş'ı konser için sahneye çağırırken de "Neşat Ertaş" diye seslendi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 14:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?