4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'de NEVSAD kuruldu

Nevşehir'de Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (NEFSAD) kuruldu. Dernek Başkanı Mustafa Karakaya, Vali M. Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaret ederek, derneklerinin faaliyetlerini anlattı.

Nevşehir'de Lale Caddesi Yavuz Kolukısa İş Merkezi’nde faaliyet gösterecek olan Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakaya, Vali M. Asım Hacımustafaoğlu'nu beraberinde dernek yönetim kurulu üyeleri ile ziyaret etti.

Karakaya ve dernek yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir'de fotoğraf ve sinema sektöründe faaliyet gösteren bir derneğin kurulmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin çok sayıda belgesel, sinema ve dizi filme ev sahipliği yaptığını, her mevsim fotoğraf tutkunlarını kendine çektiğini belirten Vali Hacımustafaoğlu, derneğe ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını dile getirdi.
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakaya ise, sinema ve fotoğraf için Kapadokya ve Nevşehir bölgesinin eşsiz bir mekan olduğunu belirterek, sinema ve fotoğraf meraklılarını Nevşehir ve Kapadokya bölgesine çekebilmek için bir dizi faaliyette bulunacaklarını, özellikle görüntü ve fotoğrafa yönelik safariler düzenleyeceklerini kaydetti.

Karakaya, derneğin kurucu üyeleri arasında fotoğraf ve sinema sanatıyla profesyonel ve amatör anlamda ilgilenen şahısların yer aldığını, fotoğraf gezileri düzenlemek, sergiler açmak, seminerler, kısa film, fotoğraf atölyeleri ve yarışmaları tertiplemek, bu sanat dallarıyla yakından ilgilenmek isteyen gençlerin ufkunu açmak hedefinde olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 12:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?